Kiváló erőfelmérő vár ránk vasárnap: az NB II-es BVSC-t fogadjuk a kupában

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Felnőtt csapatunk szépen veszi az akadályokat mind a bajnokságban, mind a Magyar Kupában: előbbiben a tabella élén állunk, utóbbiban pedig bejutottunk a harmadik körbe, ahol vasárnap az NB II-es BVSC-Zuglót fogadjuk.

 

Lenne miért visszavágni vasárnapi ellenfelünknek, hiszen a BVSC gyakorlatilag a mi hátunkon kapaszkodott fel a másodosztályba: az előző szezon osztályozóján nagyon kellemetlen meglepetést okozott nekünk azzal, hogy jobbnak bizonyult nálunk, emiatt mi búcsúztunk az NB II-től. A történteket természetesen senki sem felejtette el, ugyanakkor a ránk váró Magyar Kupa-meccsnek nem valamiféle bosszúvágytól hajtva vágunk majd neki – egész egyszerűen szeretnénk továbbjutni, és ha ehhez a vasutasokat kell kiverni, akkor ezt fogjuk megpróbálni.

– Természetesen számunkra a bajnokság jelenti a prioritást, de ezzel együtt szeretnénk minél jobb eredményt elérni a Magyar Kupában – fogalmazott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Ugyanúgy készülünk erre a meccsre is, mint egy bajnokira, de több szempontot is figyelembe veszünk: olyan játékosoknak is lehetőséget szeretnénk adni, akik eddig kevesebb időt tölthettek a pályán, illetve a sérülés után visszatérők is játszhatnak, mert így teljesebb képet kaphatunk arról, milyen formában vannak, hol tartanak. Az kétségtelen, hogy nagyon jó erőfelmérő előtt állunk, egy NB II-es csapattal szemben lemérhetjük, hogy jelenleg milyen minőséget képviselünk.

A mérkőzés szeptember 17-én, vasárnap 15.00 órakor kezdődik, s ahogy eddig, úgy most is számítunk szurkolóink támogatására vívjuk ki együtt a továbbjutást!

Érdemes megjegyezni, hogy ebben a körben már bekapcsolódnak a küzdelmekbe az élvonalbeli klubok is. A PMFC szombaton például az Újpestet fogadja (16.45), a Fradi pedig a Nagyecsed vendége lesz – a szabolcsi kisvárosban biztosan népünnepélyt jelent majd a zöld-fehérek vendégjátéka.