Könnyűnek találtattunk Szombathelyen

Képtelenek vagyunk visszatalálni a helyes útra: csapatunk csak az első kapott gólig játszott úgy Szombathelyen, ahogy elvárható, aztán gyakorlatilag megadta magát.

 

 

Két vereség után nagyon kellett volna már egy kis sikerélmény, s bár mindenki tisztában volt vele, hogy a Haladás otthonában pokoli nehéz dolgunk lesz, korábban győztünk Békéscsabán és Győrben is, bizonyítva, hogy képesek vagyunk a bravúrra. Most sajnos nem voltunk rá képesek. A hazaiak nagyon bekezdtek, rögtön magukhoz ragadták az irányítást, és számunkra a legrosszabb forgatókönyv valósult meg: a mérkőzés elején vezetést szereztek. A folytatás sem alakult jobban, még az első félidőben megduplázta előnyét a Haladás, hogy aztán a szünet után is Mátyus János csapatának akarata érvényesüljön. Nem volt esélyünk sem a győzelemre, sem a pontszerzésre, a házigazdák lőttek még kettőt, s végül 4-0-ra győztek.

Mátyus János– Csodálatos mérkőzésen vagyunk túl. A játékosok megértették, hogy sajnos kevesen vagyunk, és ennek megfelelően játszottak. A gólkülönbséget nem tartom túlzottnak.

Sluka Marián– Számomra érthetetlen az a játék, amelyet a csapat nyújtott, csak az első gólig játszottunk jól. Az eredménytelenségünk abban mutatkozik meg, hogy nem csináljuk meg azt, amit korábban, nem csúszunk-mászunk, nem vagyunk fejben ott, és pár ember hibája miatt kapunk gólokat.

Csapatunk a 17. fordulóban, november 22-én, vasárnap (13.00) a Budaörsöt fogadja.

 

 

Szombathelyi Haladás – Szentlőrinc 4-0 (2-0)

Labdarúgó NB II., 16. forduló. Szombathely, 879 néző. Vezette: Káprály Mihály (Sinkovicz Dániel, Kovács II Gábor). Szombathelyi Haladás: Verpecz – Holdampf, Mocsi, Németh Milán, Debreceni – Kállai, Schuszter (Doktorics, a szünetben), Kiss B., Németh Márió (Tóth B., 71.) – Medgyes, Rácz (Horváth O., 78.). Vezetőedző: Mátyus János. Szentlőrinc: Slakta – Forgács (Molnár, a szünetben), Havas, Dulló, Nagy B. – Sili (Kovács D., 58.), Lehoczky, Cenaj (Törőcsik, 71.), Harsányi (Kapronczai, a szünetben) – Torvund (Vajda, 81.), Fröhlich. Vezetőedző: Marián Sluka.

Gólszerzők: Medgyes Z. (16., 87.), Rácz (45.), Tóth B. (74.).

További eredmények: Ajka–PMFC 0-3, Szolnok–ETO FC Győr 2-1, Siófok–Kazincbarcika 3-0, Budaörs–Csákvár 3-1, Kaposvár–DEAC 2-1, Vasas–Soroksár 3-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Dorog 1-1, DVSC–Békéscsaba 3-0, Gyirmót FC Győr–Nyíregyháza 0-1.