Közel álltunk a győzelemhez, de az egy pont is nagyon jól jött!

Fotó: Nagy Mária Photography

Döntetlennel mutatkozott be első csapatunk kispadján Domján Attila, új vezetőedzőnk irányításával 1-1-re végeztünk a Credobus Mosonmagyaróvár otthonában a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában.

 

Nagyon fontos bajnoki várt csapatunkra, hiszen ismét olyan ellenféllel találkoztunk, amely közvetlen riválisunk a bentmaradásért zajló küzdelemben. A héten kinevezett új vezetőedzőnkre, Domján Attilára tehát nehéz feladat várt Mosonmagyaróváron, de mindenki bízott benne, hogy jól sikerül a bemutatkozása, és nem maradunk pont nélkül.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. A 13. percben közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést, ám Pintér Ádám lövése után sajnos a kapufán csattant a labda. Nem sokkal később a házigazdák kerültek előnybe, a 31. percben ugyanis Szalka betalált, így 1-0-s állásnál mehettek pihenőre a csapatok.

A folytatásban olyan arcát mutatta csapatunk, amely méltán ad okot a bizakodásra. Farkas Marcell gyönyörű góljával hamar egyenlítettünk (1-1), majd nagyon jól küzdöttünk, több ígéretes akciót is vezettünk, de a végjátékokba mindig belecsúszott egy kis hiba. A 85. percben viszont úgy tűnt, hogy nem lesz semmiféle hiba, és a mosonmagyaróvári kapuban köt ki a labda, de Mervó Bence sajnos ezúttal nem célzott elég pontosan, így kimaradt a ziccer.

Az 1-1-es végeredmény azt jelentette, hogy csapatunk pontszámban beérte a PMFC ellen vereséget szenvedő Nyíregyházát, de feljebb nem tudtunk lépni a tabellán, maradtunk a 17. pozícióban. A jövő vasárnap kőkemény baranyai derbi elé nézünk: az utolsó helyen álló HR-Rent Kozármislenyt fogadjuk.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 26. FORDULÓ:

Credobus Mosonmagyaróvár – Szentlőrinc 1-1 (1-0)

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Simita, Debreceni, Deák, Horváth K. – Végh, Gáncs (Puhtjejev, 69.), Illés D. (Vukaszovics, 60.) – Szalka (Sajbán, 83.), Jasarevic (Korbély, 69.), Mayer (Nagy Z., 60.). Vezetőedző: Horváth Csaba.

Szentlőrinc: Prokop – Török (Kiss-Szemán, 70.), Keresztes, Tamás L., Farkas – Havas (Grumics, 77.), Kesztyűs M. – Pintér Á. (Erdélyi B., 87.), Múcska (Papp, 70.), Rétyi – Mervó. Vezetőedző: Domján Attila.

Gólszerzők: Szalka (31.), ill. Farkas (53.)

 

Percről percre:

13.perc: Pintér Ádám közel volt ahhoz, hogy vezetést szerezzen, de lapos lövése után a kapufán csattant a labda.

31.perc: Deák indította Szalkát, aki 14 méterről megcsúsztatta a labdát, amely a kimozduló Prokop felett a hálóban kötött ki (1-0).

53.perc: Farkas jól vette át a labdát, tolt rajta egyet, majd 16 méterről a hosszú felsőbe vágta – gyönyörű gól volt (1-1).

85.perc: Mervó került ziccerbe, de 10 méterről nem sokkal a kapufa mellé gurított.

 

A 26. forduló eredményei: Nyíregyháza–PMFC 1-2, HR-Rent Kozármisleny–MTK 0-3, Csákvár–Kazincbarcika 1-3, ETO FC Győr–Ajka 0-1, Szombathelyi Haladás–Tiszakécske 3-1, Siófok–Soroksár 2-2, Budafok–Dorog 1-0, Békéscsaba–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1.

A 26. forduló további mérkőzései: DVTK-Gyirmót (2023.03.06, 19:00, élőben az M4 csatornán).