Kovácsevics Árpád: „Óriási feladat előtt állunk, de nekimegyünk!”

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Az NB III-as bajnokságra készülő felnőtt csapatunk szakmai stábjában az állandóságot képviseli Kovácsevics Árpád, aki immár a negyedik szezonját kezdi meg kapusedzőként. A motivációja a régi, árulta el.

 

A szakmai stábban sok változás történt az előző szezon közben, majd most a nyáron is. Örömteli, hogy az előttünk álló idényben is számíthatunk a játékosként Magyar Kupa győztes Kovácsevics Árpádra, akinek a tapasztalata és a mentalitása aranyat érhet – akár szó szerint is.

– Engem is rendkívül megviselt a kiesés. A tavalyi csapat bizonyította, hogy mire képes, a mezőny első feléhez tartozó ellenfelekkel szemben kifejezetten jó eredményeket értünk el, a riválisok ellen azonban ugyanez már nem mondható el. Sajnos rossz döntések sorozata vezetett a búcsúhoz. Komplex dolog ez, mindenkinek megvolt benne a szerepe – mondta „Kova”, hozzátéve, arra azért kifejezetten büszke, hogy a kapusai teljesítményére nem lehetett panasz.

A szezon után voltak megkeresései máshonnan, de bíztunk benne, hogy nem hagy el bennünket, és segít abban, hogy sikeresek legyünk az NB III-ban, és visszajussunk a második vonalba.

– Nagyon jól érzem itt magam, úgy gondolom, illünk egymáshoz. Jólesett, hogy ragaszkodtak hozzám, marasztaltak, ezért nagyon örülök annak, hogy folytatjuk a közös munkát. Bízom benne, hogy bizonyítjuk, az elmúlt három év nem csak egy kiugró eredmény volt, nem csak egy hároméves csoda: vissza szeretnénk kerülni abba a profi miliőbe, ami a másodosztályra jellemző! Mindenki tisztában van vele, hogy emberfelettit kell teljesítenünk az előttünk álló idényben, óriási feladat előtt állunk, de nekimegyünk! A motivációm a régi, semmit sem változott. Továbbra is elvárom az alázatot, semmi másban nem hiszek, csak a munkában – fogalmazott kapusedzőnk.

Nem kívánhatunk mást, „Kova”, mint hogy nyerjük meg a bajnokságot, jussunk fel – hogy jövőre ismét az NB II-es légkört élvezhessük! Együtt!