Lakusic Milos és Torvund Alexander nálunk folytatják

Két fiatal támadóval erősödött első csapatunk kerete a 2020/2021-es Merkantil Bank Liga átigazolási időszakának hajrájában.

 

 

 

Klubunk vezetőségének nem zajlott tétlenül az átigazolási piac zárása: a 2000-es születésű, korábbi magyar utánpótlás válogatott Torvund Alexander és a 2001-es születésű szerb Lakusic Milos is szentlőrinci színekben fog pályára lépni az idei szezonban.

 

A magyar-norvég állampolgárságú Torvund Alexander az OTP Bank Liga 3. helyét elfoglaló Mezőkövesdtől érkezik kölcsönbe csapatunkhoz. A fiatal támadó 2017. április 27-én debütált az U17-es magyar válogatottban és a Szélesi Zoltán által vezetett korosztállyal lehetősége volt szerepeleni az U17-es Európa-bajnokság elitkörében is. A MOL Fehérvár FC színeiben már az NB I-ben és debütálhatott a Diósgyőr elleni szezonzáron 2018-ban, mindössze 17 évesen, majd kétéves norvég légióskodás után az első osztályú Mezőkövesd szerződtette.

 

- Tóth László, a Mezőkövesd szakmai igazgatója jelezte számomra, hogy a Szentlőrinc érdeklődik irántam és mind a ketten azon a véleményen voltunk, hogy ez egy remek lehetőség a fejlődésem szempontjából – fogalmazott Torvund Alexander. - Szeretném minél több góllal, illetve gólpasszal hozzásegíteni a csapatot, a klubot a közös célok eléréséhez. Most a beilleszkedés a legfontosabb számomra, szerencsére a keret fiatal, így azt gondolom, hogy gyorsan meglesz a közös hang az öltözőben a többiekkel. Bízom benne, hogy egy jó szezont fogunk produkálni és sikerülni fog megőrizni a Szentlőrinc NB II-es tagságát.

 

- Alexander a szemem előtt cseperedett fel, végigjárta a korosztályos válogatottakat, én még annak idején az MTK utánpótlásában ismertem meg. Már abban az időszakban látszott, hogy a támadószekcióban fog tudni érvényesülni, mivel mindig agilisan játszott es a góllövésre törekedett. Bízom benne, hogy ezt a képességét felnőtt szinten is kamatoztatni fogja – nyilatkozta klubunk sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar. - Az utunk továbbra se változik, mégpedig az, hogy keressük azon fiatal labdarúgókat, akik mind önmaguk, mind pedig klubunk számára potenciált jelenthetnek.

 

A 19 éves Lakusic Milos a szerbiai OFK Beograd utánpótlásából érkezik együttesünkhöz. A 194 cm-es támadó remek fizikai adottságokkal rendelkezik és fiatal kora ellenére rendkívüli agresszivitás és labdakezelés jellemzi friss igazolásunkat.

 

- Kovácsevics Csaba és Fekete Tivadar kerestek meg a szentlőrinci ajánlattal és gyorsan sikerült is meggyőzniük, hiszen ilyen fiatalon remek lehetőség a magyar másodosztályban futballozni – mondta Lakusic Milos. - A sportszakmai igazgató és a vezetőedző is elmondta, hogy a keretet rengeteg fiatal alkotja, és elmondhatom, hogy ez mellé a minőség is párosul. Úgy látom, hogy itt nem csak beszélnek arról, hogy a fiatal játékosok megkapják a bizonyítási lehetőséget és ez nagyon fontos számomra. Szeretnék helyet kiharcolni magamnak a csapatban és bebizonyítani, hogy okkal szerződtetett engem a vezetőség. Remélem, hogy jó játékkal, sok góllal fogok tudni segíteni a csapatnak annak érdekében, hogy egy jó szezont produkáljunk. A kiesés szóba se jöhet, a középmezőnyt szeretném kitűzni célnak magunk elé.

 

- Milos egy rendkívül jó fizikai paraméterekkel megáldott játékos, bízom benne, hogy ezeket az adottságokat a futballtudásával együtt érvényesíteni fogja a pályán is. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy közeljövőben Magyarországon a legmagasabb szinteken futballozhasson és köszönhetően a Magyar Labdarúgó Szövetség által hozott szabályzatnak, miszerint egy 21 év alatti külföldi labdarúgó szerepelhet a másodosztályú csapatok keretében, reméljük, hogy ki fogjuk tudni hozni belőle a maximumot – fogalmazta meg Fekete Tivadar. - Egy tipikus centerről beszélhetünk Lakusic Milos személyében, az utánpótlás pedigréje komoly belépő lehet a felnőtt labdarúgásba, hiszen az OFK Beogradnak jó neve van az utánpótlásképzésben. Úgy vélem, hogy a határontúli kapcsolatrendszerünknek köszönhetően egy újabb üde színfoltja lehet a honi futballnak. Nagyon remélem, hogy minél előbb bemutatkozhat az első csapatban és góllal, gólokkal fogja segíteni az együttesünket.