Legyőztük a riválist, jó úton járunk!

A Békéscsaba elleni győzelem után ismét három pontot szerzett csapatunk, amely a rivális Csákvár otthonában nyert 2-1-re. A helyzetünk sokat javult a tabellán – de egy picit sem szabad lassítani, így kell folytatni!

 

Hatpontos meccs várt ránk a Csákvár otthonában, hiszen két olyan csapat találkozott, amely a bentmaradásért harcol. A mérkőzés előtt a házigazdáknak eggyel több pontjuk volt (35, ill. 34), mi azért utaztunk el egy nappal a bajnoki előtt, hogy a lefújást követően nekünk legyen kettővel több!

Az első percektől kezdve érezni lehetett, hogy nagy csata lesz a szakadó esőben, miként az is látszott, hogy a fiúk mindent meg fognak tenni a győzelemért. Szervezetten és agresszíven futballoztunk, nem engedtük helyzetbe kerülni ellenfelünket. Már-már úgy tűnt, hogy az első félidő gól nélkül zárul, amikor a Mervó helyére (felszakadt a szája egy ütközés során) csereként beálló Matics büntetőt harcolt ki, amit Torvund értékesített.

A második félidőben nem kellett ilyen sokat várni az újabb gólra, szerencsére ezt is mi szereztük – Ujvárosi duplázta meg az előnyünket. Sajnos nem sokáig örülhettünk, a hazaiak ugyanis postafordultával válaszoltak. A bekapott gól azonban abszolút nem zavart össze minket, továbbra is jól futballoztunk, veszélyesen kontráztunk, s ha kicsit jobban összpontosítunk, újabb gólt, gólokat szerezhettünk volna. Nem sikerült, de miután a védekezésünk nagyon rendben volt, a csákváriak helyzetig sem jutottak, az eredmény nem változott a lefújásig, így végül 2-1-es győzelmet arattunk!

Visinka Ede: – Csatát veszítettünk, de a háborút megnyerjük. Sajnos kevés helyzetet alakítottunk ki a vendégek kapuja előtt, s bár mindent elkövettünk a pontszerzés érdekében, ezúttal még szerencsénk sem volt.


Marián Sluka: – Egész héten arról beszéltünk a játékosoknak, hogy tovább kell folytatni a Békéscsaba ellen mutatott remek teljesítményt. Lehet, ezúttal nem játszottunk szépen, de fegyelmezetten futballoztunk. Feltérképeztük a Csákvárt, sikerült lezárni támadóik előtt a területet, a kontráink pedig ültek, akár több gólt is rúghattunk volna.

A győzelemnek köszönhetően csapatunk egy hellyel megint előrébb lépett, már a 15. pozícióban vagyunk 37 ponttal. A Csákvárt kettő, a Siófokot három ponttal előzzük meg, a kieső helyen álló Kaposvárral (18.) szemben négy, a Kazincbarcikával (19.) szemben öt pont az előnyünk. Öt forduló van még hátra, meg kell csinálni, fiúk, bent kell maradni!

 

 

Aqvital FCCsákvár - Szentlőrinc 1-2 (0-1)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 33. forduló. Csákvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy Norbert (Bede Tamás, Tőkés Róbert). Aqvital FCCsákvár: Markek – Major (Murka, 65.), Albert I., Tányéros, László N. (Nándori, 65.) – Mészáros (Sejben, a szünetben), Posztobányi – Kocsis, Madarász, Baracskai (Vörös, 76.) – Daru. VezetőedzőVisinka Ede. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Havas, Ujvárosi – Torvund (Sili, 73.), Cenaj (Harsányi, 62.), Törőcsik – Mervó (Matics, 22.). Vezetőedző: Marián Sluka.

42. perc: Maticsot buktatta Posztobányi a 16-oson belül, Nagy Norbert játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Torvund végezte el, aki higgadtan a bal sarokba lőtt (0-1).

57. perc: Matics szöglete után nem tudtak felszabadítani a hazai védők, a labda Ujvárosi elé került, aki 11 méterről a bal felső sarokba talált (0-2).

58. perc: Albert I. 14 méterről lőtt kapura, Hajagos későn látta meg a labdát, amely átcsúszott alatta és a kapuba gurult (1-2).

 

További eredmények: PMFC–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1-1, DEAC–Ajka 0-1, Kaposvár–Vasas 1-2, Soroksár–Gyirmót 0-1, Dorog–Szolnok 1-1, Nyíregyháza–Siófok 1-2, Budaörs–Kazincbarcika 3-2, Békéscsaba–Haladás 1-2, ETO FC Győr–DVSC 2-4.

(Fotó: Kricskovics Antal/Fejér Megyei Hírlap)