Magabiztosan hoztuk a Mohács elleni hazai bajnokinkat!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Folytattuk remek sorozatunkat hazai pályán, a Mohácsi TE 1888 ellen aratott győzelmünk volt zsinórban a hetedik! Nagy szükségünk volt erre a sikerre, amelyet magabiztos, jó teljesítménnyel értünk el. Jövő szombaton már kezdődik a tavaszi szezon!

 

A mérkőzés elejétől fogva igyekeztünk dominálni hazai pályán, de a vendégek egy ideig kifejezetten jól állták a sarat. A 20. percben azonban nagyon szép akciót vittünk végig, Novák Zsombor ment el a jobb oldalon, kiválóan lőtte a kapu elé a labdát, ahol érkezett Rétyi Róbert, gólerős csatárunk pedig nem hibázott 5 méterről (1-0).

A folytatásban is voltak helyzeteink, de az első félidőben nem tudtuk növelni előnyünket, és a vendégek sem tudtak betalálni ellenünk. Szurkolóink természetesen bíztak benne, hogy a szünet után újabb szentlőrinci gólok következnek – nem is kellett csalódniuk. Nem kérdés, minden egyes akcióért, minden egyes helyzetért meg kellett dolgozni, mert a Mohács valóban szervezett játékkal rukkolt elő. A 60. percben azonban a vendégeknek nem volt ellenszerük a támadásunkra: Németh Márk kiválóan adott balról középre, Rétyi pedig ezúttal fejjel vette be a kaput (2-0).

Innentől kezdve nem volt kérdés, hogy megnyerjük-e ezt a mérkőzést. A mohácsiaknak is volt sanszuk a gólszerzésre, de mindig időben közbe tudtunk lépni, ugyanakkor folyamatosan mentünk előre, hogy tovább növeljük előnyünket. Szinte az utolsó pillanatban össze is jött: Novák lábát húzta el Somogyi a 16-oson belül, amiért természetesen járt a büntető. Ezúttal Keresztes Bence állt a labda mögé, és belső védőnk nem hibázott, magabiztosan lőtte a kapu jobb oldalába, kialakítva a végeredményt (3-0).

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 15. FORDULÓ:

Szentlőrinc–Mohácsi TE 1888 3-0 (1-0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes, Sághy, Németh M. – Kiss K. (Szabó Z., a szünetben), Kesztyűs, Múcska (Hleba, 73.) – Grabant (Ulrich, 67.), Novák, Rétyi (Kiss-Szemán, 86.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Mohácsi TE 1888: Somogyi – Vég, Racskó, Károly V., Encz – Dér (Spannenberger, 89.), Aszalós (Hetényi, 89.), Müllerlei – Szabó D., Horog (Bohata, 60.), Izsák (Kiss I., 81.). Vezetőedző: Péter József

Gólszerzők: Rétyi (20. és 66. perc), Keresztes (92. perc – 11-esből)

 

A 15. forduló eredményei: PTE-PEAC–Dunaújváros 0-0, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Iváncsa 0-4, Dunaföldvár–MTK II. 0-0, Érd–Kaposvár 1-2, Fehérvár II.–Szekszárd 1-1, Paks II.–Ferencváros II. 0-4, Nagykanizsa–Bonyhád-Majos 1-0.