Major Péternek nagyon jólesik, hogy bizalmat szavaztak neki

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

NB III-as felnőtt csapatunk őszi szereplése kapcsán az egyik pozitívum az, hogy veretlenek maradtunk 17 forduló alatt is, másrészt több fiatal játékos is felhívta magára a figyelmet. Köztük a saját nevelésű Major Péter, aki nem csak játszott, gólt is szerzett.

 

A futballal Szigetváron ismerkedett meg, aztán jó néhány évvel ezelőtt több társával együtt Szentlőrincre érkezett. Tisztában volt vele, hogy klubunknál magasabb szintű szakmai munkát végezhet, ami jótékony hatással lesz a további fejlődésére.

– Tudtam, hogy a szentlőrinci labdarúgás előrébb tart, mint a szigetvári, így elsősorban ezért váltottam – mesélte a most 17 éves Major Péter. – A rövid távú célom az volt, hogy az utánpótlásban folyamatosan fejlődjek, majd lehetőség szerint minél előbb bemutatkozzam a felnőtt csapatban. Ez már az előző szezonban összejött, hiszen játszhattam a megye I-es együttesben miután betöltöttem a 16. életévemet és rendszeresen lehetőséget is kaptam. Nagyon örültem ennek!

Azóta pedig újabb szintet lépett fiatal csatárunk, hiszen a 2023/2024-es idényben már az NB III-ban szereplő csapatunkban is pályára léphetett. A Bonyhád-Majos elleni bajnokin kezdő volt, és a 14. percben megszerezte első gólját ebben a mezőnyben, ráadásul a Marcali elleni Magyar Kupa-meccsünkön is betalált, bizonyítva, hogy tehetséges srác, akiben van spiritusz.

– Természetesen nagyon örülök annak, hogy az NB III-as csapatnál is számítanak rám, emellett az U19-es együttesben is rendszeresen játszom. Kemény ez a kettős terhelés, de jól bírom, mert a felnőtteknél nagyon jól sikerült a nyári alapozás. Rendkívül fontosnak tartom a fejlődésem szempontjából, hogy ennyi idősen már játszhatok a harmadosztályban, jólesik, hogy élvezem a bizalmat, amit szeretnék is meghálálni.

Bízunk benne, hogy tavasszal ő is részese lesz a sikeres szereplésünknek, majd a következő szezonban már az NB II-ben is megmutathatja magát!

– Ez a célom! A többiekhez hasonlóan én is minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy visszajusson a csapat az NB II-be, ahol aztán reményeim szerint a későbbiekben meg is tud majd ragadni, és meghatározó gárdává tud válni. Nagyon bízom benne, hogy a folytatásban is lesz esélyem arra, hogy a pályán megmutassam, mire vagyok képes!

Sok sikert kívánunk a folytatáshoz, Péter!