Már idegenben is van pontunk: ikszeltünk Budafokon!

Fotó: Földi Imre

Nem termett eddig babér első csapatunk számára vendégként, hiszen Gyirmótról és Dorogról is pont nélkül távoztunk. Most azzal a céllal utaztunk el Budafokra, hogy megszakítsuk ezt a rossz sorozatot, és végre pontot, pontokat szerezzünk.

 

Természetesen mindenki tisztában volt vele, hogy pokoli nehéz dolgunk lesz, annak ellenére, hogy a házigazdák álltak a tabella utolsó helyén. Épp ezért arra számítottunk, hogy foggal-körömmel fognak majd küzdeni az első győzelmükért, ráadásul a játékosok az új vezetőedzőnek, Mátyus Jánosnak is nyilván bizonyítani akarnak. A mérkőzés elején nekünk is ugrott a Budafok, aminek sajnos elég hamar meglett az eredménye: még fél óra sem telt el, amikor Takács Ronald révén vezetést szerzett a házigazda. Szerencsére jól reagáltunk, nem estünk össze, hanem mindent megtettünk azért, hogy gyorsan egyenlítsünk, ami még a szünet előtt össze is jött, Csörgő Raul ugyanis közelről bevette a hazaiak kapuját.

A második félidőben gyűrte, gyömöszölte egymást a két csapat. Nem volt ez egy szép meccs, alig akadt helyzet. Nem sokkal a szünet után Tischler előtt adódott nagy lehetőség, de Bese bravúrral hárított, majd a hajrához közeledve mi kerülhettünk volna előnybe, ha Bányai pontosabban céloz. Több gól végül nem született, így 1-1 maradt a végeredmény – megszereztük első pontunkat idegenben!

A következő fordulóban, szeptember 4-én, vasárnap (16.00) a Mosonmagyaróvárt látjuk vendégül!

Mátyus János: – Nehéz helyzetben voltunk, mert néhány órával a kezdés előtt betegség miatt több játékos szerepeltetéséről le kellett mondanom. A csapat azonban mindent megtett a győzelemért. Van mit javítani, és biztos, hogy jobbak leszünk.

Jeremiás Gergő: – A Budafok jobban kezdte a találkozót, uralta az első félidőt. Bár a másodikban feljavultunk, ennyi kevés volt a győzelem megszerzéséhez. Alacsony színvonalú mérkőzés volt, idegenben nem rossz az egy pont.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 6. FORDULÓ: 

Budafoki MTE – Szentlőrinc 1-1 (1-1)

Budafoki MTE: Gundel-Takács – Csonka, Romics, Jagodics, Kalmár (Soltész, 65.) – Adorján, Németh M. (Sós, 87.), Nándori (Horváth O., 65.) – Györgyi (Tischler, a szünetben), Szűcs (Varga D., a szünetben), Takács R. Vezetőedző: Mátyus János

Szentlőrinc: Bese – Erdélyi, Tamás L. (Mervó, a szünetben), Keresztes, Nagy Zs. – Vidnyánszky M. (Csilus, 63.), Németh E. – Kiss-Szemán (Lénárt, a szünetben), Csörgő (Bányai, 70.), Daróczi – Rétyi (Filipovic, 63.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gólszerző: Takács R. (28. perc), Csörgő (45. perc)

 

A 6. FORDULÓ EREDMÉNYEI: Csákvár–PMFC 0-0, HR-Rent Kozármisleny–Gyirmót FC Győr 0-1, Szombathelyi Haladás–Soroksár 1-1, Nyíregyháza–Ajka 1-1, Békéscsaba–Dorog 0-0, Mosonmagyaróvár–MTK 0-6, ETO FC Győr–Tiszakécske 2-0, DVTK–Kazincbarcika 1-0. A Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzésre ma este kerül sor.