Már többször megpróbálta, csak nem jött be – most hatalmas gól lett belőle!

Fotó: Kurdi József

Azt nem mernénk állítani, hogy a szezon legszebb gólját lőtte Keresztes Bence a Dunaföldvár ellen, mert még sok van hátra, de hogy ott lesz a legnagyobb dugók között, abban biztosak vagyunk. Belső védőnknek nagyon elsült a lába – ami három pontot ért egy rangadón.

 

Nagyon úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel végződik a Dunaföldvár elleni bajnoki, hiszen már csak tíz perc volt vissza a meccsből. A két csapat gyűrte, gyömöszölte egymást, egyik sem tudott felülkerekedni – ilyenkor szokott dönteni egy-egy extra, egy-egy kiváló egyéni megoldás. Nos, ilyen volt Keresztes Bence gólja, aki a 80. percben jócskán a saját térfeléről, mintegy hatvan méterről ívelt az ellenfél kapujába.

– Már az első félidőben nézegettem, hogy nagyon kijön a kapus, csak akkor volt némi ellenszél, nem mertem megpróbálni. A szünetben viszont mondtam a fiúknak viccesen, hogy egyszer majd rálövöm. Természetesen nagyon örülök, hogy sikerült, főleg egy ilyen meccsen: úgy éreztük, hogy nem megy annyira a játék, nehezen tudtunk helyzetbe kerülni, erős volt a Dunaföldvár. Egy rangadón három pontot szerezni egy ilyen góllal, az tényleg nem semmi! – fogalmazott 26 esztendős védőnk, akinek ez volt a második bajnoki gólja ebben az idényben.

Bence hozzátette, próbálkozott ő már hasonlóval korábban is, csak éppen az eredményesség messze elmaradt a mostanitól – ergo nem talált be. Nem is mindig örültek ennek az edzők, volt, amikor szemrehányást kapott azért, hogy kísérletet tett egy ilyen lövésre.

Ennek a hatalmas gólnak, no meg a három pontnak köszönhetően csapatunk hat forduló után továbbra is csak két pontot veszített, 16 pontjával a második helyen áll a szintén ugyanennyit gyűjtő Iváncsa mögött. Ebből is látszik, hogy nem lesz egyszerű feladat a bajnoki cím kicsikarása, akadnak erős ellenfelek a Dél-nyugati csoportban.

– Az ellenfelekkel én nem különösebben akarok foglalkozni, sokkal inkább saját magunkra koncentrálok. Az biztos, hogy bajnoki címet nyerni mindig nehéz, legyen szó bármilyen osztályról. Tisztában vagyunk vele, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon fontos, hogy az előző szezon keretéből jó néhány fontos, meghatározó játékos maradt erre az évre is, és úgy érzem, az új igazolásaink is egytől egyig jól sikerültek. Én nagyon bízom magunkban, ha kihozzuk a csapatból a maximumot, elérjük a célunkat – fogalmazott Keresztes Bence.

Legyen így, Bence! A gólodhoz pedig ezúton is gratulálunk!

 

Keresztes Bence gólja az FC Dunaföldvár ellen: