Marcaliban kezdjük az idei MOL Magyar Kupát

Fotó: www.mlsz.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség ma délelőtt kisorsolta a MOL Magyar Kupa kupasorozat 2023/2024-es szezon 1. fordulójának párosításait. Ebben a körben az NB III-as és alacsonyabb osztályú csapatok lépnek pályára.

 

A kupasorozat 2023/2024-es kiírásában a tavalyival megegyező a lebonyolítás rendje: a sorozatot 166 csapat kezdi meg, az előző idény 12 NB I-es és 20 NB II-es klubja, valamint az összes olyan NB III-as sportszervezet is, amely nem indít csapatot az élvonalban vagy a másodosztályban. A három legmagasabb osztály 76 csapata mellett a területi osztályokból 93 együttes vesz részt a sorozatban, amelyek a 2022/2023-as megyei kupasorozatban a legjobban szerepeltek.

Az 1. és a 2. forduló sorsolása előtt a résztvevő csapatokat az MLSZ Versenybizottsága a földrajzi elhelyezkedésük alapján négy csoportba sorolta be (Észak-Kelet, Dél-Kelet, Észak-Nyugat, Dél-Nyugat), és az így kialakított csoportokból sorsolta össze egymással a csapatokat.

Az első fordulóban az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztálybeli csapatok közül az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon. A további fordulókban is az alacsonyabb osztályú együttes szerepelhet hazai pályán, osztályazonosság esetén a korábbi fordulókban kevesebb hazai mérkőzést otthon játszó csapat lesz a pályaválasztó, azonosság esetén az elsőként kihúzott együttes játszhat otthon.

 

MOL MAGYAR KUPA 1. FORDULÓ:

Marcali VFC – Szentlőrinc (2023. augusztus 5, pontos kezdési időpont később)

 

A teljes párosítás az alábbi linken található: https://adatbank.mlsz.hu/league/61/0/27257/1.html