Marián Sluka: „Langyos meccs nem lesz, az biztos!”

A baranyai rangadóra, a PMFC elleni derbire készül NB II-es csapatunk, az összecsapásra vasárnap 14 órakor kerül sor Szentlőrincen. A bajnokival kapcsolatban vezetőedzőnkkel, Marián Slukával beszélgettünk.

  

Jól kezdtük az idei évet, hiszen az első fordulóban hazai pályán legyőztük a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát, ezt követően azonban kétszer is vereséget szenvedtünk: előbb a Vasas, majd a Kaposvár otthonában, miközben az Ajka elleni szentlőrinci meccsünk elmaradt. Most vasárnap a PMFC-t fogadjuk, nagy kár érte, hogy szurkolók nélkül – biztosan sokan lennének kíváncsiak erre az összecsapásra.

– Ez a mérkőzés egy újabb óriási lehetőség számunkra arra, hogy ismét megmutassuk, helyünk van az NB II-ben! – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Ez egyértelműen rangadó, igazi presztízscsata. Langyos meccs nem lesz, az biztos! Agresszív játékot várok a Pécstől és magunktól is, erre készülünk.

Természetesen a tabella alapján a PMFC tűnik az esélyesebbnek, hiszen míg Vas László együttese a negyedik helyen áll, mi a tizenhatodikak vagyunk, de pont ezek azok a meccsek, amelyeken semmit sem számít az aktuális helyezés. Csak az a fontos, hogy azon a napon abban a bő másfél órában ki ad bele többet, ki tesz meg többet a győzelemért. Szakvezetőnk bízik benne, hogy mi leszünk azok!

– Az őszi mérkőzésen kikaptunk ugyan, de nem nyújtottunk rossz teljesítményt. Valami mégis hiányzott: mégpedig az, hogy a pontrúgásoknál jobban koncentráljunk, több felelősséget vállaljunk! A most következő meccsen ebben kell mindenképpen javulnunk, ha szintet akarunk lépni. Olyan ellenféllel találkozunk, amely kiemelkedően eredményes rögzített szituációkat követően, mi pedig ilyenekből kapjuk a legtöbb gólt. Remélem, hogy a PMFC ellen mindenki éles lesz az ilyen helyzetekben, mindenki maximálisan koncentrál és elvégzi a rá kiosztott feladatot! Ha így lesz, lesz esélyünk a győzelemre.

Jó hír, hogy csapatunkban majdnem mindenki bevethető, csak Hesz Olivérre nem számíthatunk, aki a kaposvári bajnokin combizom-húzódást szenvedett.

A hazai rendezőség, valamint a rendőrség fokozottan felhívja a szurkolók figyelmét, hogy ne induljanak el a találkozó helyszínére!

2021 február 28., 14.00: Szentlőrinc–PMFC.

Játékvezető: Kovács Gergely.