Marián Sluka: „Szeretnénk újra örömet szerezni a szurkolóknak!”

Fotó: Kurdi József

Vasárnap az életünkért játszunk hazai pályán a Merkantil Bank Liga 35. fordulójában, s ha kihagyjuk ezt a ziccert, könnyen lehet, hogy a bentmaradásunkba kerül. De ne is ezzel foglalkozzunk: győzzük le a Csákvárt!

 

Nagyon nehéz helyzetbe sodródtunk az utóbbi hetek sikertelensége miatt, a stabil középmezőnyös pozícióból a veszélyzóna közelébe csusszantunk. Tegyük hozzá rögtön: még mindig a saját kezünkben van a sorsunk!

Persze ezzel élni is kell! Ami azt jelenti, hogy most vasárnap, ha törik, ha szakad, hazai pályán le kell győznünk a Csákvárt. Leendő ellenfelünknek három ponttal van most kevesebbje (39, ill. 36), s még épphogy bentmaradó helyen tanyázik (17.) – nagyon jó lenne, ha ebből a háromból holnap estére hat lenne!

– Az utóbbi két meccs teljesítménye biztató volt, szervezettek és akaratosak voltunk – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – De még többet kell beletenni annak érdekében, hogy nyerjünk! Hinni kell abban, amit elvégeztünk: huszonkilenc forduló alatt nem véletlenül szereztünk harmincnyolc pontot! Bízom benne, hogy sikeréhesek leszünk, és közösen, együttes erővel kiharcoljuk ezt a nagyon fontos győzelmet! Szeretnénk újra örömet szerezni a szurkolóknak!

Jelen pillanatban tényleg nem azzal kell foglalkozni, hogy milyen kemény meccsek várnak ránk az utolsó három fordulóban. Először oldjuk meg az előttünk álló feladatot, vegyük sikerrel az akadályt, aztán figyelhetünk a következő mérkőzésre!

Mutassátok meg, srácok, hogy mire vagytok képesek! Reméljük, hogy szurkolóink is ott lesznek a lelátón, nagyon nagy szükségünk van most rájuk!

Együtt győzni fogunk!

A 35. forduló párosításai: Szentlőrinc–Csákvár (2022.05.01, vasárnap, 17:00), Budafok–Nyíregyháza, III. Ker. TVE–PMFC, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szolnok, Dorog–Kecskemét, Tiszakécske–Siófok, Budaörs–DVTK, Soroksár–Ajka, Szombathelyi Haladás–Vasas. Pénteki eredmény: Békéscsaba–ETO FC 2-3.