Meg kell állítanunk a bombaformában lévő Ajkát!

Nincs mit szépíteni, pocsék passzban vagyunk: legutóbbi öt bajnokinkból négyet elveszítettünk, és mindössze egyetlen pontot szereztünk. Legutóbb kikaptunk hazai pályán a Dorogtól, ami nagyon fájó fiaskó volt. Gödörben vagyunk, amiből szerdán, az Ajka ellen ki kell kecmeregnünk!

 

Borzasztóan rossz volt megélni a Dorog elleni bajnokit. Fontos meccs volt, hiszen olyan ellenféllel találkoztunk, amely szintén a bentmaradásért harcol, s amelyet győzelem esetén megelőzhettünk volna. Ehelyett lett belőle egy fájó 0-2…

– A Dorog elleni bajnoki hasonló volt, mint a Kaposvár és a Soroksár elleni: valami hiányzott – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Egész egyszerűen nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat. Próbálunk szervezettek lenni, de csak a PMFC ellen tudtunk a mérkőzés végéig koncentrálni, a többi meccsen csak hetven percig voltunk tudatosak, csak addig fociztunk megfelelő hittel. Ebben gyengék vagyunk, és feltétlenül előre kell lépnünk, ha eredményesek akarunk lenni!

A fiúk természetesen nagyon rosszul élték meg a Dorog elleni fiaskót – és az egész sikertelen sorozatot. Óriási szükségünk lenne a pontokra a bentmaradás érdekében, ehelyett rendre üres marad a markunk. Jellemző, hogy amíg az első tavaszi fordulót követően négy pontra voltunk a legjobb kieső pozíciójától, ez a különbség mostanra egyetlen pontra csökkent…

Kész szerencse, hogy egy meccsel kevesebbet játszottunk, mint a mezőny túlnyomó többsége, az Ajka elleni bajnokinkat ugyanis el kellett halasztanunk a 24. fordulóban, mert a pályánk alkalmatlan volt a játékra. A mérkőzést szerdán délután (14:30) pótoljuk, s nincs mese, ezt a szalmaszálat meg kell ragadnunk!

– Egy jó formában lévő Ajka érkezik hozzánk, amely ellen szervezettségre, akaratra és megfelelő szintű agresszivitásra van szükség! A Dorog elleni vereség miatt nem szabad szomorkodni, inkább a következő alkalommal javítani kell. Nekünk most jött el a következő alkalom. A játékosainknak meg kell mutatniuk, hogy legalább NB II-es focisták, és hogy saját posztjukon jobbak, mint az ellenfél futballistája!

Az Ajka valóban remek formában van, legutóbbi hat bajnokiján nem kapott ki, ráadásul ötöt megnyert – nem csoda, hogy az élbolyhoz tartozik. Ezen a hat meccsen tizennyolc gólt rúgott és csak hatot kapott, megverte többek között otthon a DVSC-t (2-1) és idegenben a Budaörsöt (2-7). Nagyon kemény feladat előtt állunk tehát, de korábban már bizonyítottuk, képesek vagyunk arra, hogy ezeket megoldjuk!

Hajrá, Lőrinc!