Meg kell szakítanunk a nyeretlenségi sorozatunkat!

A Balaton-parton folytatja szereplését NB II-es felnőtt csapatunk, amely vasárnap a Siófok vendége lesz. Nagyon fontos lenne sikeresen zárni ezt a kirándulást!

 

Ilyenkor, egy Vasas ellen 2-0-ra elbukott bajnoki után érzi csak igazán az ember, mekkora luxus volt Csákváron hagyni két pontot! Sokkal jobb helyzetben lennénk, ha múlt vasárnap be tudtuk volna húzni azt a mérkőzést, amelyen öt perccel a rendes játékidő vége előtt még két góllal vezettünk. Most ugyanis nem kellene arról beszélnünk, hogy négymeccses nyeretlenségi sorozatban vagyunk…

Pedig így van, hiszen legutóbb több mint egy hónapja, október 24-én győztünk, a Soroksár otthonában szereztünk három pontot. Többek között azért jó ezt feleleveníteni, mert ez az eredmény is jelzi, hogy idegenben is ütőképesek vagyunk (a 10 lejátszott meccsünkön megszerezhető 30 pontból 14-et begyűjtöttünk, ami közel 50 százalékos mérleg), vagyis nincs mitől tartanunk most vasárnap, a Siófok elleni derbin sem. Az igaz, hogy a leendő házigazdák jó passzban vannak, megnyerték legutóbbi két bajnokijukat (győztek Szombathelyen 2-1-re, előtte pedig otthon a Tiszakécske ellen 4-1-re), de azt se felejtsük el, hogy előtte öt meccsen át nyeretlenek voltak. Ráadásul, bár a Vasas elleni mérkőzésünk az eredmény szempontjából balul sült el, igenis jó volt látni, hogy szervezetten, masszívan futballoztunk, abszolút nem vallottunk szégyent az anyagiakat illetően más dimenziót képviselő angyalföldiekkel szemben.

– Látom a srácokon, hogy bántja őket az elmúlt hetek eredménytelensége, miként azt is látom rajtuk, hogy nagyon le szeretnék már zárni ezt a szériát, és mindent megtesznek azért, hogy ez mielőbb bekövetkezzen! – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – A Vasas ellen is látszott az elképzelésünk, nem futballoztunk rosszul, nem játszottunk alárendelt szerepet, de a 16-oson belül hatékonyabbnak kell lennünk, jobban kell koncentrálnunk, több egy-egy elleni párharcot kell megnyernünk! A vasárnapi ellenfelünk, a Siófok kerete gyakorlatilag három éve együtt van, összeszokott társaság, amelyben vannak minőségi játékosok, a támadósorban pedig gyors és lendületes futballistákkal rendelkeznek. Szervezett, tudatos játékost kell nyújtanunk, s ha ez meglesz, nagyon bízom benne, hogy már most vasárnap lezárjuk a nyeretlenségi sorozatunkat.

A 18. forduló programja: Siófok–Szentlőrinc, PMFC–Dorog, Nyíregyháza–III. Ker. TVE, ETO FC Győr–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szolnok–Tiszakécske, Békéscsaba–Budafok, Vasas–Budaörs, Csákvár–Soroksár, DVTK–Ajka, Kecskemét–Szombathelyi Haladás.

Hajrá Lőrinc!