Megdolgoztak a fiúk ezért a győzelemért!

Győzelemmel kezdtük a 2021-es évet az NB II-ben, hiszen 2-1-re megnyertük a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni hazai meccsünket. Hatalmasat küzdöttek a fiúk, rengeteg energiát tettek bele ebbe a mérkőzésbe! Szép volt!

 

 

Jó ideig az is kérdéses volt, hogy egyáltalán lesz-e meccs, megkezdődik-e a szezon számunkra. A hó esett, a talaj mély volt, csupa sár volt a pálya – a szegediek nem is akartak játszani. De nem rajtuk múlott, Derdák Marcell játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy le lehet itt játszani ezt a bajnokit.

Cudar körülmények ide vagy oda, nem sokáig kellett várni az első szentlőrinci gólra 2021-ben, Kapronczai ugyanis már a 9. percben bevette a vendégek kapuját. Hamar vezetést szereztünk tehát, de nem sokáig örülhettünk, a félidő közepén válaszoltak a vendégek, Grumics talált be. Kezdhettünk mindent elölről.

A srácokról lerítt, hogy hisznek magukban és hajlandóak óriásit küzdeni a sikerért. Ennek ismét meglett az eredménye, Fröhlich Roland ugyanis azt tette, amit ilyen pályán tenni kell: lőtt, a labda pedig a kapu jobb oldalában kötött ki. Az előny tehát ismét nálunk volt, s a 2-1-es eredmény a félidőig már nem is változott.

Kevesen hitték volna, hogy a lefújásig sem fog, de így történt, mi pedig egyáltalán nem bánkódunk emiatt! A második félidőben a vendég szegediek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, s bizony többször is meleg volt a helyzet a kapunk előtt. Veszélyesek voltak a beíveléseik, pontrúgásaik, de mindig tisztáztunk. Amikor pedig ziccerbe került egy-egy vendégjátékos, ott volt Hajagos Tamás: kétszer is szenzációsan védett, ha nincs ilyen ihletett formában, bizony a kapunkba került volna a labda. De nem került, s aki sokat dolgozik a sikerért, annak már szerencséje is van – Oláh lövésénél a 91. percben a kapufa mentett meg minket! Izgalmas volt tehát az utolsó 20-25 perc, de minden szituációban álltuk a sarat, hogy aztán a lefújás pillanatában hatalmas legyen az öröm. Nagyon megdolgoztak a fiúk ezért a győzelemért, amelynek köszönhetően nem csak a Szegedet előztük meg, hanem a Kaposvárt és a Siófokot is, így egészen a 13. helyre léptünk előre!

Marián Sluka– Számítottunk arra, hogy irreális lesz a talaj, és azzal is tisztában voltunk, hogy egy ilyen fontos mérkőzésen az a csapat nyer, amelyik nagyobb akarattal veti magát a küzdelembe. Bízom benne, hogy ez a küzdőszellem és összetartás kitart a szezon végéig!

Dragan Vukmir– Kitettük a szívünket-lelkünket a pályára, de a helyzeteink ellenére az egyenlítő gól nem jött össze. Dolgozunk tovább, reméljük, nagyobb sikerekkel.

 

Szentlőrinc – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (2-1)

Labdarúgó NB II., 22. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögöttVezette: Derdák Marcell (Király Zsolt, Vörös Dániel)Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Hesz, Nagy B. – Hleba, Nikics (Ujvárosi, 62.) – Kapronczai, Fröhlich (Cenaj, 62.), Harsányi (Forgács, 79.) – Torvund (Sili, 72.). Vezetőedző:Marián Sluka. Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Ódor, Pejovics, Simon Á., Mohl – Deák, Oláh – Dobos (Gréczi, 74.), Germán, Gajdos – Grumics (Varga Sz., 85.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

9. perc: Harsányi balról középre lőtte a labdát, Kapronczai pedig 11 méterről a jobb alsóba talált (1-0).

28. perc: Bal oldali szöglet után Grumics elé került a labda, aki közelről a kapuba továbbította (1-1).

34. perc: Fröhlich 20 méterről a kapu jobb oldalába zúdította a labdát, Takács beleért, de hárítani nem tudott (2-1).

70. perc: Dobos lépett ki, ziccerbe került, de hiába célozta meg a bal alsó sarkot, Hajagos óriási bravúrral védett.

77. perc: Ezúttal Gréczi egyenlíthetett volna, de Hajagos az ő lövését is védte, az ismétlésnél pedig Nagy Barnabás a gólvonalról vágta ki a labdát.

83. perc: Kapronczai 13 méterről nem sokkal a kapu fölé lőtt.

91. perc: Oláhnak gurították vissza a labdát, aki 17 méterről a felső lécre bombázta.

 

A 22. forduló további eredményei: ETO FC Győr–PMFC 2-1, Nyíregyháza–Soroksár 0-0, Békéscsaba–Ajka 0-3, Csákvár–Vasas 2-3, Budaörs–Szolnok 0-0, Dorog–DEAC 2-1, Kazincbarcika–Kaposvár 0-0, Haladás–Gyirmót 1-3, DVSC–Siófok 2-1.

A 23. fordulóban, február 7-én, vasárnap a Vasas vendégei leszünk.