Megnyertük a rangadót, ismét a tabella élén állunk!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Hatalmas lépést tett csapatunk a bajnoki cím felé, miután idegenben 3-1-re legyőzte nagy riválisunkat, az Iváncsát. A megszerzett három pontnak köszönhetően átvettük a vezetést, egy pont az előnyünk, és már csak két forduló van hátra!

 

Az év meccse várt ránk Iváncsán, ezzel mindenki tisztában volt. Egy vereséggel elszállt volna minden remény, egy döntetlennel maradt volna némi halovány sansz, egy győzelem pedig mindent megváltoztathat, hiszen átvesszük a vezetést.

Utóbbi történt, aminek természetesen nagyon örülünk, de hosszú és rögös út vezetett a sikerig. Az első félidőben ugyanis próbálkoztunk, mentünk előre becsülettel, de valami hiányzott. Ellenfelünk ugyan nem volt jobb, de egy gólt azért csak összehozott: Király betalált a 28. percben, s ekkor bizony nagyon rosszul állt a szénánk. A tabellán ebben a pillanatban öt ponttal elment tőlünk az Iváncsa!

Igen ám, de volt még vissza egy félidő! Erre a negyvenöt percre pedig úgy jöttek ki a fiúk, mint valami gladiátorok, öröm volt nézni azt a tüzet, azt az akarást, ami látszott rajtuk. Az igyekezetnek hamar meglett az eredménye, Csörgő Raul már az 52. percben egyenlített, majd nem sokkal később Novák Zsombor is betalált, ezzel megfordítottuk a meccset. Mindez persze nem ízlett a házigazdáknak, akik jöttek előre, ahogy csak bírtak, de nem volt bennük elég szufla, mi pedig éltünk a lehetőséggel: Csörgő Raul újabb gólja eldöntötte a rangadót! A győzelemben nagy szerepük volt szurkolóinknak, nagyon sokan elkísérték csapatunkat – ezúton is köszönjük nekik!

A megszerzett három pontnak köszönhetően átvettük a vezetést, ott vagyunk a tabella élén, egy ponttal előzzük meg az Iváncsát: 1. Szentlőrinc 69 pont, 2. Iváncsa 68. A bajnokságból már csak két forduló van vissza, jövő héten az utolsó helyezett Dunaújvárost fogadjuk, majd a 13. pozícióban lévő Mohácsi TE vendégei leszünk. Ha nem hibázunk, és mindkét meccset megnyerjük, mi vagyunk a bajnokok!

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 28. FORDULÓ:

Iváncsa KSE – Szentlőrinc 1-3 (1-0)

Iváncsa KSE: Varga - Kasza, D'urso (Székely, 67.), Törőcsik (Suszter, 70.), Bányai, Kercsó, Kovács, Aradi, Király (Burger, 70.), Madarász, Nyilas. Megbízott edző: Rauf Dávid

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Medgyesi, Sághy (Hleba, 40.), Kesztyűs (Múcska, 69.) – Novák, Csörgő (Helesh, 87.), Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Király (28.), ill. Csörgő (52., 77.), Novák (61.)

 

A 28. forduló eredményei: Ferencváros II.-Dunaföldvár 4-0, Paks II.-Fehérvár II. 0-0, Dunaújváros-Érd 2-1, Mohács-Kaposvár 1-2, Szekszárd-Nagykanizsa 1-1, Majos-Gárdony 1-1, MTK II.-PEAC 2-1.