Megszereztük a vezetést, mégis pont nélkül távoztunk

Sajnos nem tudtuk gyarapítani pontjaink számát a Soroksár elleni idegenbeli bajnokin, pedig a második félidő elején vezetést szereztünk, ám az utolsó harminc perc a házigazdáké volt.

  

A PMFC elleni döntetlen, valamint az eredményhez társuló jó teljesítmény után nagyon bíztunk abban, hogy Soroksáron is pontot, pontokat szerzünk. Főleg úgy, hogy tudtuk, a házigazdáknak vannak hiányzói – szerettük volna ezt kihasználni.

A kiegyenlített első félidő után a második elején hamar vezetést szereztünk a csereként beálló Sili Luka révén, s ekkor úgy tűnt, hogy sikerül is megvalósítanunk a tervünket. A folytatás azonban sajnos nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna, kihagyott a figyelem, ez pedig pont elég volt ahhoz, hogy a lelkes hazai fiatalok vérszemet kapjanak és kihasználják a hibáinkat. Csernik révén hamar jött az egyenlítés, majd nem sokkal később egy tizenegyesnek köszönhetően már vezetett a Soroksár – a hátralévő bő tíz percben már nem tudtunk betalálni, így 2-1-es vereséget szenvedtünk. Kár érte!

Lipcsei Péter– Nagyszerű, hogy játékosaim megfordították az eredményt. El is mondtam nekik, hogy ez a szív diadala volt. A játék nem volt ugyan szép, de annál eredményesebb. Most mindenki fáradt, de boldogok vagyunk, hogy ilyen összeállításban is megszereztük a három pontot.

Marián Sluka– Tudtuk, hogy a Soroksár fiatal, agresszív csapattal lép pályára. Az első félidő inkább kiegyenlített volt, a másodikban sikerült csak megszereznünk a vezetést, de aztán jöttek a szokásos egyéni hibák, és már a teljesítményünk sem volt olyan, mint az első játékrészben. Sajnálom, hogy így történt, mert pontért, pontokért utaztunk a fővárosba.

 

Soroksár SC – Szentlőrinc 2-1 (0-0)

Labdarúgó NB II., 27. forduló. Budapest, Haraszti út, zárt kapuk mögött. Vezette: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Király Zsolt). Soroksár SC: Abu – Gárdos (Kópis, 73.), Derekas, Takács, Csontos – Csernik, Hudák – Szerető, Ramadan (Ladányi, 88.), Magyari (Tóth D., 81.) – Erdélyi. Vezetőedző: Lipcsei Péter. Szentlőrinc: Hajagos – Molnár, Dulló, Keresztes, Forgács – Újvárosi, Hleba (Törőcsik, 82.) – Harsányi (Sili, a szünetben), Fröhlich (Kovács D., 63.), Gamil (Kapronczai, a szünetben) – Mervó (Matics, 69.). Vezetőedző: Marián Sluka.

55. perc: Sili szép gólt lőtt, a jobb felsőbe tekerte a labdát (0-1).

64. perc: Csernik lapos lövése után a kapunkban kötött ki a labda (1-1).

79. perc: Dulló kezezett a 16-oson belül, büntetőt kaptak a hazaiak. A 11-est Derekas értékesítette (2-1).

 

További eredmények: DEAC–Gyirmót FC Győr 1-1, PMFC–Haladás 0-0, Dorog–Csákvár 1-1, Nyíregyháza–Békéscsaba 4-1, ETO FC Győr–Kazincbarcika SC 3-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Szolnok 3-2, Vasas–Siófok 1-0, Ajka–DVSC 2-1, Kaposvár–Budaörs 1-1.

A 28. fordulóban (március 7., 14.30) a Dorogot fogadjuk.

(Fotó: NSO)