Megtorpantunk otthon, nem tudtuk legyűrni a Budaörsöt

Fotó: Kurdi József

Sajnos nagyon bőkezűen szórja el NB II-es felnőtt csapatunk a pontokat hazai pályán: a Budaörs SC ellen sem tudtunk nyerni, csak egy pontot szereztünk. Vasárnap a Szombathelyen nyerni tudó Soroksár SC ellen sokkal többre lesz szükség.

 

A Tiszakécskétől, majd a Budafoktól elszenvedett vereség után nagyon kellett volna már egy győzelem hazai pályán. Nem is volt az jellemző ránk, hogy zsinórban bukjuk az ilyen meccseket, úgyhogy a Budaörs elleni bajnoki előtt mindenki bizakodott, na, most megtörik a jég!

Nem tört meg. Alig telt el negyedóra a mérkőzésből, máris hátrányba kerültünk: Vankónak nem volt nehéz dolga, teljesen megfeledkeztünk róla (0-1). Innentől kezdve megint futhattunk az eredmény után, gyúrtuk, gyömöszöltük ellenfelünket, de a lendület és a kreativitás nem igazán volt jelen a játékunkban. Ennek ellenére még a legjobbkor, a szünet előtt egyenlítettünk Rétyi révén (1-1), ami felcsillantotta a reményt!

A második félidőben jól védekeztek a vendégek, sokat tartották a labdát, nem hagyták, hogy lendületbe jöjjünk. Nagyon kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, s bár vezetőedzőnk, Marián Sluka cserékkel is próbált változtatni a játék képén, sehogy sem tudtunk igazán gólveszélyes szituációkat kialakítani. A meccs vége felé aztán mégis majdnem jött a csattanó! Egy szögletet követően ugyanis megcsúsztatták a labdát a kapu előterében, amely így eljutott a hosszún álló Tamás Lászlóhoz, aki azonban 6 méterről a jobb oldali kapufa tövét találta el. Ez volt a meccslabdánk!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 31. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Budaörs SC 1-1 (1-1)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Hesz, Tamás L., Nagy B. – Mucsányi (Havas, 74.), Biben (Németh B., 57.) – Harsányi (Török, 57.), Szabó M. (Mervó, 85.), Rétyi – Grumics. Vezetőedző: Marián Sluka

Budaörs SC: Tóth G. – Tóth K., Gyurácz, Tányéros, Galambos – Lengyel, Molnár Cs. – Molnár T. (Sajbán, 86.), Vankó, Horváth B. (Kapronczai, 72.) – Balázs Zs. (Halácsi, 72.). Vezetőedző: Toldi Gábor

Gólszerző: Rétyi (41.), ill. Vankó (17.)

Sárga lap: Mucsányi (57.), ill. Molnár (19.)

 

PERCRŐL PERCRE:

13. perc: Biben szépen emelt a berobbanó Harsányi elé, aki középre kanalazta a labdát, de Grumics elől Tóth Gábor el tudta öklözni azt.

17. perc: Molnár Tibor jobb oldali beadása után Vankó lőtte a labdát a kapu közepébe (0-1).

22. perc: Szabó Máté tolta be nagyszerűen a labdát a tizenhatoson belülre, lövés helyett átemelte azt Grumicshoz, aki közelről elemi erővel lőtt, de egy védő blokkolni tudott. 

28. perc: Erdélyi lépett fel a támadással a jobb szélen, jó összjáték után ő lőhetett, de Tóth Gábor jó helyen állt, és védte a hazai próbálkozást.

41. perc: Szabó Máté passzolta vissza a labdát a jó ütemben érkező Rétyinek, aki 7 méterről a léc alá vágta (1-1).

48. perc: Vankó állt a labda mögé a 23 méteres szabadrúgásnál. A jobb alsóba tartó lövését védte a hazaiak kapusa.

59. perc: Vankó 25 méteres szabadrúgását Prokop fölé tolta a jobb felsőből. 

86. perc: Jobb oldali szögletet követően a kapu előterében megcsúsztatták a labdát, amely így eljutott a hosszún álló Tamás Lászlóhoz, aki 6 méterről a jobb kapufa tövét találta el.

88. perc: Rétyi két lövőcsellel két védőt is beültetett a hintába, de a valós lövése már nem sikerült, egy harmadik vendég védőről pattant Tóth Gábor kezébe a labda.

 

A 31. FORDULÓ EREDMÉNYEI: Budafok–PMFC 2-0, ETO FC–Szolnok 4-1, III. Ker. TVE–Vasas 0-3, Dorog–DVTK 0-1, Békéscsaba–Siófok 4-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Csákvár 1-0, Tiszakécske–Ajka 4-1, Szombathelyi Haladás–Soroksár 0-1, Nyíregyháza–Kecskemét 2-2.