Megvan az első tavaszi győzelem!

A sereghajtó otthonában lépett pályára felnőtt csapatunk az NB III. Közép csoportjának 19. fordulójában, s bár nem volt könnyű dolgunk a Kelen SC ellen, végül 3-0-s győzelmet arattunk.

 

A házigazdák az első félidőben alaposan megnehezítették a dolgunkat. Többször is veszélyes helyzetet alakítottak ki a kapunk előtt, s bizony Hajagos Tamásra is szükségünk volt annak érdekében, hogy ne kerüljön előnybe a Kelen SC. Nem sokkal a félidő előtt aztán jött egy szöglet, amely után Havas Attila a hálóba fejelte a labdát – nagyon fontos volt, hogy a szünetben már nálunk volt az előny.

A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült, ez a játékrész a mi szájízünk szerint alakult. Negyvenöt percen keresztül domináltunk, érezhető volt, hogy ellenfelünk nem tudja tartani az általunk diktált tempót, elfáradtak a hazaiak. Ennek köszönhetően jó néhány helyzetünk volt a gólszerzésre, amelyek közül csak kettőt használtunk ki, mindkettőt a hajrában – végül 3-0-ra győztünk, ami nagyon fontos volt számunkra.

Lóczi István értékelése a mérkőzésről:
– Azt kaptuk, amire számítottunk: látszott, hogy a házigazdák az életükért küzdenek, hatalmas akarattal futballoztak, s nagy nyomás alá helyeztek bennünket az első félidőben. Ezt azonban a jó védekezésünknek köszönhetően átvészeltük, sőt, még a szünet előtt vezetést szereztünk egy pontrúgás után. A második félidőre szerkezetet váltottunk, az előnyünk tudatában megnyugodtunk, sokkal jobban játszottunk, s végül a háromnál is több gólt rúghattunk volna.

NB III. Közép csoport 19. forduló:
Kelen SC - Szentlőrinc SE 0-3 (0-1)

Szentlőrinc SE: Hajagos – Fekete, Havas, Keresztes, Popadic – Aszalós – Vajda (Harsányi, 68.), Juhász (Crnojacki, 46.), Kondor, Németh – Tóth M. (Gellén, 86.)

Gólszerzők: Havas (43., 87.), Harsányi (84.)

A forduló további eredményei:
Iváncsa KSE - KTE-Hufbau 1-1
Budapest Honvéd-MFA II. - Monor 0-2
THSE-Szabadkikötő - Rákosmente KSK 0-1
PMFC - Dabas-Gyón FC 1-0
Dunaharaszti MTK - Taksony SE GP Solar 1-2
FC Dabas - HR-Rent Kozármisleny 0-0
Dunaújváros - Szekszárdi UFC 2-0

(Cikk szerzője: Mayer András)
(Kép forrása: Kovácsevics Dusán)