Megyei derbi előtt állunk: a Kozármisleny célja ugyanaz, mint a miénk, bent akar maradni

Fotó: Csobán Róbert

Nagyon fontos bajnoki előtt áll NB II-es csapatunk, hiszen azt a HR-Rent Kozármislenyt fogadja vasárnap (14.00), amely hozzánk hasonlóan szintén a bentmaradásért vív ádáz harcot. Az alábbiakban a legfontosabb információkat szedtük csokorba leendő ellenfelünkről.

 

A HR-Rent Kozármisleny az előző szezonban toronymagasan, nagyon meggyőző teljesítménnyel nyerte meg az NB III. Közép csoportját, s jutott fel a második vonalba. A kék-fehérek célja egyértelmű: akár osztályozóval, akár anélkül, de bent szeretnének maradni.

Jelen pillanatban nincsenek könnyű helyzetben Bartha Lászlóék, hiszen 26 fordulót követően az utolsó helyen szerénykednek, ami kiesést jelentene. Ugyanakkor tény, hogy semmi sincs még veszve, elvégre sok van vissza, tizenkét meccs vár még minden csapatra, vagyis fordulhat a kocka, és a sereghajtó akár a biztos bentmaradást jelentő pozíciót, a 15. helyet is elérheti – ettől most kilenc pont választja el a Mislenyt (21, ill. 30).

Ha csak a tavaszi produkciót nézzük, nyugodtan kijelenthető, hogy nem termett túl sok babér leendő ellenfelünknek. Hat mérkőzés alatt mindössze két pontra futotta (Tiszakécskén és a PMFC-nél döntetlenezett), ráadásul csak egyetlen meccsen tudott gólt lőni (Tiszakécsként kettőt), a gólkülönbség 2-11.

A sikertelenség miatt a HR-Rent Kozármisleny a múlt héten edzőt váltott, így az MTK elleni hazai bajnokira már Márton Gábor készítette fel az együttest. A feljutásra hajtó fővárosiak ellen nem jött össze a pontszerzés, de ez nem különösebben meglepő, hiszen a két csapat nincs azonos súlycsoportban, az edzőcserétől azonban nyilván azt várják Mislenyben, hogy jöjjenek az eredmények, és elmozduljanak az utolsó helyről.

Az elmúlt több mint két évtizedben összesen 18 mérkőzést vívott egymással a két csapat, az elsőt az 1999/2000-es szezonban a megyei I. osztályban. Azóta sokszor találkoztak az NB III-ban, sőt, a második vonalban is összemérték már az erejüket. Az egymás elleni mérleg szentlőrinci szemszögből: 9 győzelem, 5 döntetlen, 4 vereség, 29-12-es gólkülönbség. A legutóbbi mérkőzésen, tavaly ősszel 2-1-re nyertünk Mislenyben, a legnagyobb győzelmünk két 4-0 volt, az egyik a 2018/2019-es idényben született hazai pályán, a másik a 2005/2006-os bajnoki évadban idegenben.

A HR-Rent Kozármislenynél nagy volt a mozgás a téli átigazolási időszakban:

Távozott: Bognár Dávid – Majos (NB III.), Varasdi Dániel – PMFC (NB II.), Berdó Máté – PEAC (NB III.), Osei Clinton – Marosvásárhely (román III. osztály), Kulcsár Kornél – Marosvásárhely (román III. osztály), Szabó Dominik – III. Kerület (NB III.), Tóth Zoltán – III. Kerület (NB III.), Hampuk Ádám – Kaposvár (NB III.), Guth Ádám – MTK (NB II.), Gál Szabolcs – Nyíregyháza (NB II.).

Érkezett: Kun Bertalan – FK Proleter Novi Sad (szerb I. osztály), Gránicz Patrik – Békéscsaba (NB II.) Várkonyi Bence – MTK (NB II.) Ulrich Dániel – Majos (NB III.) Daru Bence – Szeged-Csanád Grosics Akadémia (NB II.) Sági Milán – Kecskemét (NB I.), Vas Bence – PMFC (NB II.).

A vasárnapi mérkőzés 14.00 órakor kezdődik a szentlőrinci sporttelepen, a játékvezető Móri Tamás, a tartalékjátékvezető Sipos Tamás lesz, az asszisztensek Bertalan Dávid és Kiss Balázs.