Mervó Bence: „Hazai pályán csakis a három pont az elfogadható!”

Fotó: Kovácsevics Dusán

Roppant fontos bajnokira készül NB II-es csapatunk, vasárnap ugyanis a szintén a bentmaradásért harcoló, tőlünk mindössze három pontra lévő Csákvárt fogadjuk – élethalál-harc lesz ez mindkét együttes számára. Csatárunk, Mervó Bence bízik benne, hogy megszerezzük a három pontot!

 

Nagyon rossz szériában vagyunk az utóbbi hetekben, képtelenek vagyunk nyerni: immár öt forduló ment le anélkül, hogy győztünk volna. Hátul rendszerint jön egy-két hiba, ami miatt gólt, gólokat kapunk, de elöl sem jobb a szituáció, hiszen vagy kihagyjuk a helyzeteket, vagy el sem jutunk odáig, hogy betalálhassunk.

Épp ezért nagyon kellene már valaki, akinek elsül a lába, akinek a góljával vezetést szerzünk, ami kellő lökést és önbizalmat ad a csapatnak! Az a valaki lehetne például Mervó Bence, aki már felépült az ősz végi sérüléséből, az utóbbi hetekben csereként rendre pályára is lépett, legutóbb pedig kezdő volt Diósgyőrben.

– A DVTK elleni meccsen stabilak és fegyelmezettek voltunk, jól védekeztünk, s ha az elején nem kapjuk azt a gólt, akkor szerintem lett volna esélyünk a győzelemre is, a hazaiaknak ugyanis ki kellett volna nyílniuk – mondta Mervó Bence. – Sajnos üres kézzel jöttünk haza, most vasárnap viszont nem történhet meg ugyanez: hazai pályán csakis a három pont az elfogadható! Nagyon bízom benne, hogy megnyerjük ezt a nagyon fontos meccset! Optimistán várom a Csákvár elleni bajnokit, mindenki kiválóan dolgozott az edzéseken, jó a hangulat, és látszott, hogy minden játékos tisztában van vele, mennyire fontos lesz számunkra ez a mérkőzés!

Tényleg az lesz. Ha nyerünk, hat pontra eltávolodunk a Csákvártól, amely jelenleg a 17., vagyis még épphogy bentmaradásért érő pozíciót foglalja el. Iszonyúan ránk férne már egy győzelem!

– Nagyon fontos lenne, hogy újra sikeresek legyünk hazai pályán! Annak kifejezetten örülök, hogy a csapategységgel most sincs probléma, ritka, hogy ennyire egységes egy társaság. Sajnos az utóbbi időben nem voltunk szerencsések, ami az ellenfélnek odapattant, az nekünk nem pattant oda, remélem, hogy ez a folytatásban változni fog. A cél az, hogy most vasárnap meglegyen a három pont: mindegy, hogyan, egy öngóllal, vagy egy csúnya találattal, de meglegyen! Persze, nem bánnám, ha én rúgnám a győztes gólunkat, de ez most tényleg abszolút másodlagos!