Minden labda őt találta meg

Csatártól sem lenne rossz teljesítmény, belső védőtől pedig egyenesen extra: Havas Attila két gólt szerzett a Kelen SC elleni idegenbeli bajnokin, így hatalmas szerepe volt abban, hogy 3-0-s győzelemmel zártuk a fordulót.

 

A sereghajtó otthonába utazott csapatunk az NB III. Közép csoportjának 19. fordulójában, ebből kiindulva mindenki győzelemmel számolt. Kivéve persze a házigazdákat, akik az életükért, a bentmaradásért küzdenek, s bizony mindent megtettek azért, hogy sikeresek legyenek ellenünk: az első félidő az övék volt. Gólt mégis mi szereztünk, a 43. percben egy szöglet után Havas Attila fejelt a kapuba – ez a találat nagyon fontos volt a folytatást illetően.

- Valóban jól játszott a Kelen, számítottunk is rá, hogy nem lesz ez egy könnyű meccs a számunkra – mondta 24 éves belső védőnk, Havas Attila. – Az első félidőben nem tudtunk kialakítani helyzetet, csak szögletből és nagy bedobásból voltunk veszélyesek. Szerencsére a hajrában egy sarokrúgás után betaláltam: az alapfiguránkat játszottuk meg, én jól érkeztem a hosszú kapufától egy kicsit beljebb helyezkedve, a labda pedig pontos volt. Nagyon fontos volt ez a szöglet és ez a gól.

A második félidőben a hátrányban lévő házigazdáknak ki kellett nyílniuk, nem mellesleg kezdtek elkészülni az erejükkel, így aztán egyre inkább domináltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki. A gólokkal viszont egészen a mérkőzés hajrájáig adósak maradtunk, aztán a 84. percben Harsányi István talált be, majd három perccel később Havas Attila ismét eredményes volt.

- Úgy tűnik, ezen a meccsen minden labda engem talált meg! Ez a gól ugyanolyan szituációból született, mint az első, ráadásul ezen kívül volt még három helyzetem és egy kapufám. Sajnálom is, hogy nem lett tripla belőle, igaz, az NB III-ban még dupláig sem jutottam korábban.

Ebben a szezonban sem rugdosta eddig számolatlanul a gólokat, egynél tartott, ehhez jött a mostani kettő. Nagyon örült neki, hogy ez így összejött, mert szeretne minél több gólt szerezni, szívesen eljutna legalább ötig egy szezon során. Eközben persze arra is nagyon figyel, hogy csapatunk ne kapjon sokat – erre sem lehet panaszunk, hiszen mindössze tíznél járunk, ennél kevesebbet, kilencet csak az éllovas PMFC kapott.

 - Nagyon jó csapat, jó közösség a miénk, amit szerencsére az eredményeink is bizonyítanak – fogalmazott Havas, aki annak idején Harkányban kezdett futballozni, aztán játszott Siklóson, a PVSK-ban, a PMFC-ben, a Fradiban, Ausztriában, Monoron, Kaposváron, s immár a harmadik szezonját futja nálunk, Szentlőrincen. – Az egyéni célom az, akárcsak a többieknek, hogy feljebb lépjek, az első lépcsőfok a másodosztály lenne, szeretnék ott futballozni. Most viszont csak a Szentlőrincre koncentrálok: ha a helyzet engedi, és valamikor folytatódik a bajnokság, jó lenne az első helyen végezni, én bajnoki címre vágyom. De akárhogy is lesz, a másodiknál semmiképpen nem szeretnék lejjebb végezni!

(Cikk szerzője: Mayer András)
(Kép forrása: KTE)