„Mindenki motivált, hazai pályán a három pont a célunk!”

Már csak egy napot kell várni arra, hogy folytatódjon az NB II-es bajnokság: vasárnap a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk szentlőrinci otthonunkban. A mérkőzés előtt csapatkapitányunkat, Harsányi Istvánt kérdeztük.

 

 

 

A tavaszi folytatásnak jó pozícióból vághatunk neki, hiszen annak ellenére nem vagyunk kieső helyen, hogy újoncok vagyunk a második vonalban: 21 forduló után 24 ponttal a 16. helyen állunk.

 

– Szerencsére jól sikerült az őszi szezon vége, ez nagyon sokat jelentett! – fogalmazott csapatkapitányunk, Harsányi István, utalva arra, hogy az utolsó öt meccsünkből hármat is megnyertünk, összesen tíz pontot szereztünk. – Jól jöttünk ki ezekből a meccsekből.

 

Nem kérdés, tavasszal ugyanígy kell folytatni, mert nem fogják ingyen adni a bentmaradást. A 18. helyezett Dorogtól mindössze négy pont választ el minket, vagyis nagyon oda kell figyelni!

 

– Mindenki nagyon keményen és szerényen dolgozik, és ezt öröm látni! Úgy érzem, a csapattársaim csak arra koncentrálnak, hogy a kitűzött célt elérjük, vagyis bentmaradjunk. A felkészülésünk jól sikerült, minden munkát elvégeztünk, remek állapotban vagyunk, készen állunk a bajnoki rajtra! Az újonnan érkezők is nagyon jól dolgoztak, láthatóan igyekeztek minél előbb beilleszkedni, és minél előbb elsajátítani azt a játékot, ami ránk jellemző. A mi dolgunk pedig az, hogy segítsünk nekik, hiszen egy célért dolgozunk!

 

Csapatkapitányunk hozzátette, önmagától még többet vár, mint amit ősszel nyújtott. Végig tudta csinálni a felkészülést, ennek köszönhetően jó állapotban érzi magát.

 

– A legfontosabb számomra egyértelműen az, hogy a csapat maradjon bent! Én úgy érzem, több van bennünk mondjuk egy tizenhetedik helynél, de mondhatok bármit, mindezt úgyis csak a pályán tudjuk bizonyítani. 

 

Vasárnap, az első tavaszi fordulóban a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát fogadjuk, amely egy ponttal szerzett többet nálunk, vagyis ha legyőzzük, megelőzzük. Agresszív, stabil csapat érkezik hozzánk, amelyből kellően felkészültünk, de nekünk elsősorban nem az ellenféllel, hanem magunkkal kell foglalkoznunk. Mindenki motivált, hazai pályán a három pont a célunk! – jelentette ki Harsányi.

 

A 22. forduló programja (január 31., vasárnap): Szentlőrinc–Szeged-Csanád Grosics Akadémia (13.00), Nyíregyháza–Soroksár, Békéscsaba–Ajka, Csákvár–Vasas, Budaörs–Szolnok, Dorog–DEAC, Kazincbarcika–Kaposvár, Haladás–Gyirmót FC Győr, DVSC–Siófok, ETO FC Győr–PMFC.

 

Hajrá, Szentlőrinc!