Mindent megtettünk, de a gól nem jött össze

 Ha a futball pontozásos sportág lenne, egyértelmű, hogy mi nyertük volna az ETO FC Győr elleni hazai bajnokit. De nem az, gólra játsszák, azt pedig nem tudtunk lőni. 

 

Újabb hazai mérkőzés, újabb lehetőség arra, hogy győzzünk, és ezzel elmozduljunk a kieső zónából. A Győr ellen ráadásul nem is tűnt lehetetlen feladatnak a három pont megszerzése, hiszen a zöld-fehérek nem tartoznak az élbolyhoz. Tisztában voltak ezzel játékosaink is, akik az első félidőben jelentős fölényben futballoztak, a mi akaratunk érvényesült. Sok helyzetet nem tudtunk kidolgozni, de akadt egy-két veszélyes szituáció, amelyből gólt szerezhettünk volna, míg ellenfelünk alig-alig került a kapunk elé. A legközelebb a 36. percben ahhoz, hogy előnybe kerüljünk, de Molnár Róbert izmos lökete után a lécről felfelé vágódott a labda, nem befelé. Nincs szerencsénk.

A fordulás után már kiegyenlítettebb volt a mérkőzés. Sajnos a vendégek védelme jól állt a lábán Lipták irányításával, nagyon nehéz volt helyzetbe kerülni. Egy idő után mindenki tisztában volt vele, hogy ez egy egygólos meccs, a kérdés csak az volt, ki lövi azt az egyet. Többször is volt lehetőségünk arra, hogy közepes távolságból bevegyük a vendégek kapuját, de végül egyszer sem sikerült, miként a Győr sem tudott betalálni Hajagosnak. Egy pontot szereztünk – kérdés, mire lesz elég a végelszámolásnál.

Marián Sluka: Három pontot kellett volna szereznünk itthon, csak egy lett belőle. Mégsem haragudhatok a játékosaimra. Ma ugyanis minden kifelé pattant, csak a gól hiányzott a játékunkból.

Dobos Barna: – Három pontért utaztunk vendégségbe, de csupán egyet vihetünk haza. A nagyobb siker érdekében veszélyesebben kellett volna támadnunk, de ezt nem igazán sikerült megoldanunk.

 

Szentlőrinc SE – WKW ETO FC Győr 0-0

Labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II., 30. forduló. Szentlőrinc, zárt kapuk mögött. Vezette: Szőts Gergely (Baghy Csaba, Kovács Gábor). Szentlőrinc: Hajagos – Molnár Róbert, Dulló, Keresztes, Nagy B. – Hleba, Újvárosi – Harsányi (Torvund, 66.), Fröhlich (Cenaj, 84.), Törőcsik – Mervó. Vezetőedző: Marián Sluka. WKW ETO FC Győr: Ruisz – Kovács K., Lipták, Vukaszovics, Fejes – Bagi, Egerszegi (Szabó T., 60.), Kiss M. – Berki (Molnár Rajmund, 56.), Priskin, Májer (Vitális, 88.). Vezetőedző: Dobos Barna.

9. perc: Mervó kapta vissza remek ütemben a labdát Fröhlichtől, 18 méterről, középről a bal alsó sarkot vette célba: bár a labda felpattant a kapus előtt, Reisz így is ki tudta ütni.

23. perc: Kovács Krisztián kapott jó indítást, gólhelyzetbe került, de 7 méterről, estében leadott lövését Keresztes becsúszva blokkolta.

36. perc: Nem sok hiányzott egy szentlőrinci bombagólhoz! Molnár Róbert 20 méterről nagy erővel kapura tűzte a labdát, ami a bal kapufa és a felső léc találkozását találta telibe. Centiken múlt!

57. perc: Nagy Barnabás vett le szépen egy keresztlabdát a 16-os bal sarkánál, majd egy igazítás után lőtt, de nem találta el a hosszú alsót.

67. perc: Törőcsik került helyzetbe a 16-oson belül, de lövése célt tévesztett.

76. perc: Egy szabadrúgást követően Fröhlich elé pattant a labda, aki 18 méterről kapásból lőtt, de egy védőről a kapu mellé vágódott a játékszer.

 

A 30. forduló további eredményei: Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Vasas 0-1, Siófok–PMFC 1-4, Szombathelyi Haladás–Nyíregyháza 0-0, Gyirmót FC Győr–Ajka 1-0, Budaörs–Dorog 1-0, DVSC–Soroksár 2-0, Szolnok–Kaposvár 0-0, Csákvár–Kazincbarcika 4-1, Békéscsaba–DEAC 3-0.