Miroslav Grumic: „Ebben a szakaszban már minden fejben dől el”

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Már csak négy forduló van hátra a bajnokságban, s miután csapatunkat mindössze két pont választja el az Iváncsától, ráadásul még játszunk egymással, van esélyünk a bajnoki címre. Sportigazgatónk szerint ebben az időszakban már minden azon múlik, hogy ki milyen mentális állapotban van.

 

A legutóbbi fordulóban ziccert hibáztunk, hiszen ha a papírformának megfelelően nyerünk a Bonyhád-Majos otthonában, megelőzzük az Iváncsát, ugyanis hazai pályán csak ikszelt a Kaposvárral. Sajnos nem éltünk a lehetőséggel, nem kis meglepetésre kikaptunk, így a hátrányunk jelenleg két pont az éllovassal szemben.

Négy forduló alatt viszont simán ledolgozható, ez tény! Kíváncsiak voltunk arra, hogy sportigazgatónk, Miroslav Grumic miként látja az esélyeket, s véleménye szerint mire van szükség ahhoz, hogy bajnokok legyünk.

– Ha mind a négy meccsünket megnyerjük, nem kell számolgatni – mondta mosolyogva. – Komolyabbra fordítva a szót: ebben a szakaszban már minden fejben dől el, csak a mentális dolgok számítanak. A múlt hétvégére egész egyszerűen nem tudok mit mondani… Az biztos, hogy mindenki akarja a sikert, minden játékosunk bajnok akar lenni, de ezt nem elég az edzéseken megmutatni, vagy éppen az öltözőben hangoztatni, ezt a meccseken a pályán kell bizonyítani! Meggyőződésem, hogy képesek vagyunk ledolgozni a hátrányunkat, képesek vagyunk megnyerni a bajnokságot, de ehhez minden egyes mérkőzésen a maximumot kell nyújtanunk!

 

Csapatunk hátralévő mérkőzései: Szentlőrinc–MTK II. (8.), Iváncsa (1.)–Szentlőrinc, Szentlőrinc–Dunaújváros (16.), Mohácsi TE (13.)–Szentlőrinc.

Az Iváncsa hátralévő mérkőzései: Érd (10.)–Iváncsa, Iváncsa–Szentlőrinc (2.), PTE-PEAC (14.)–Iváncsa, Iváncsa–Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (11.).