Miroslav Grumic szerint mindenki mindent meg fog tenni a sikerért!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az utolsó bajnoki forduló vár ránk vasárnap délután, Kazincbarcikán létfontosságú lenne pontot, pontokat szereznünk annak érdekében, hogy bentmaradjunk. Csapatunk legtapasztaltabb játékosa, Miroslav Grumic úgy véli, az eddig történtekkel nem szabad foglalkozni, csak erre az egyetlen meccsre kell maximálisan koncentrálni!

 

Bár a PMFC elleni mérkőzés az eredményt tekintve nem úgy sült el, ahogy szerettük volna, a küzdőszellemmel, az akarattal ezen a találkozón sem volt probléma. Az előtte lejátszott két bajnokin pedig a pontok is jöttek, előbb a Tiszakécskét, majd az Ajkát is legyőztük, ennek köszönhetően pedig most arra is van esélyünk, hogy osztályozó nélkül bentmaradjunk az NB II-ben.

Az utóbbi időszak sikereihez nagyban hozzájárult csapatunk legtapasztaltabb játékosa, Miroslav Grumic, aki négy gólt szerzett három meccsen: egyet-egyet lőtt a Tiszakécskének és a PMFC-nek, kettőt pedig az Ajkának. Mindent elmond, hogy jelenleg hat gólnál tart a teljes szezont illetően – igaz, ahhoz, hogy eredményes legyen, a pályára kell tenni… Csapatunk 11-ese mindenesetre bizonyította, hogy amikor baj van, lehet rá számítani, és képes felvállalni a vezér szerepét a forró szituációkban.

– Mint a legidősebb játékosnak, nekem teljesen természetes az, hogy ilyen helyzetben a csapat élére állok! – fogalmazott csatárunk. – A pályafutásom korábbi szakaszában, amikor még én voltam fiatal, több olyan példát is láttam, hogy egy idősebb társam vállalta a vezér szerepét. Most nekem kell ezt megtennem. Nagy szükség van arra, hogy összefogjuk a társaságot, hogy egységesek legyünk, összetartsunk, mert csak így lehetünk sikeresek!

Márpedig vasárnap sikeresnek, eredményesnek kell lennünk, ugyanis némi túlzással ezen múlik az életünk – de az biztosan, hogy bentmaradunk-e a második vonalban. A kazincbarcikai vendégjátékunk során mindenkinek oda kell tennie magát annak érdekében, hogy pontot, pontokat szerezzünk, mert ha ez sikerül, és a többi eredmény is úgy alakul, akár az is előfordulhat, hogy osztályozó nélkül megkapaszkodunk.

– A múlton már felesleges rágódni, senkinek sem szabad azzal foglalkoznia jelen helyzetben, hogy mi történt hetekkel ezelőtt, berúgta-e helyzetét, kihagyta-e a tizenegyest. Csak erre az egyetlen mérkőzésre szabad koncentrálni, mert ezen múlik minden! Úgy látom, mindenki át is érzi ennek a jelentőségét: a mentalitás terén sokat léptünk előre, ebben most nagyon erősek vagyunk, mindenki „felébredt”. Biztos, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a Kazincbarcika otthonában, de nem lebeghet más a szemünk előtt, csakis a győzelem megszerzése. Mindenki mindent meg fog tenni érte, erre mérget vennék – mondta Grumic, majd hozzátette, hosszú pályafutása során csak egyetlen egyszer esett ki az aktuális csapatával, és nem szeretné még egyszer azt átélni, amit évekkel ezelőtt a Kozármislennyel. – Én rengeteget köszönhetek a Szentlőrincnek, a klub tulajdonosának, Kovácsevics Csabának, úgyhogy nagyon szeretnék segíteni abban, hogy ez a csapat a következő szezonban is az NB II-ben szerepeljen!