Most nem maradhatunk pont(ok) nélkül!

Legutóbbi két bajnokiját elveszítette NB II-es felnőtt csapatunk, amelynek ezután feltétlenül pontot, pontokat kell szereznie a vasárnapi mérkőzésén. Nem lesz egyszerű, mert leendő ellenfelünk, a Csákvár a bentmaradásért harcol.

  

Hiába állt nekünk a zászló a legutóbbi bajnokinkon, hiába futballoztunk jobban a DVTK-nál, a három pontot mégis ellenfelünk szerezte meg. Az előző körben Ajkán is alulmaradtunk, így sajnos egymás után kétszer is kikaptunk – jó lenne, ha ez a negatív széria most lezárulna.

A 16. fordulóban, most vasárnap a Csákvár vendégei leszünk. A két csapatot hat pont választja el egymástól, a leendő házigazdák 15 forduló alatt csak 14-et gyűjtöttek, amivel a 17. helyen állnak, vagyis egyelőre pont alattuk van a kiesőket és bentmaradókat elválasztó vonal. A legutóbbi két meccsüket hozzánk hasonlóan elbukták, legutóbb a Haladás vendégeként 4-1-re, előtte otthon a Tiszakécskével szemben 1-0-ra maradtak alul – nyilván utóbbi volt a fájóbb pofon.

– Számunkra intő jel volt, hogy az utóbbi két meccsünkön összesen öt gólt kaptunk, miközben előtte tizenhárom forduló alatt csak tizenegyet – mondta vezetőedzőnk, Marián Sluka. –Nem volt jellemző ránk, hogy két-három gólt szerezzen az ellenfelünk, jól működött a csapatvédekezésünk. Az utóbbi két meccsen azonban több rossz egyéni döntés született, amelyeket elemeztünk, és sokat kommunikáltunk erről. Nagyobb koncentrációra, figyelemre, és több alázatra van szükség a folytatásban, csak így lehetünk sikeresek! A helyzeteink megvoltak, dominálni is tudtunk, de a védekezésben elkövetett hibák sokba kerültek.

A nyáron a Haladástól érkezett rutinos, élvonalat is megjárt játékosunk, Jancsó András úgy véli, az Ajka elleni meccsen csak magunkra haragudhattunk, mindig elkéstünk egy ütemmel, az ellenfél rendre egy lépéssel előttünk járt. A DVTK elleni bajnokira összeszedtük magunkat, voltak szépen felépített támadásaink, ám védekezésben hibáztunk az ellenfél két beadásánál is, amiből két elkerülhető gólt kaptunk.

– Ezeket a hibákat mindenképpen ki kell javítanunk! A Csákvár elég kétarcú csapat, nemrég egymás után két meccset is megnyert, aztán kétszer kikapott, szóval óvatosnak kell lennünk. Úgy érzem, a héten alaposan felkészültünk leendő ellenfelünkből, ráadásul ma még lesz egy videózás, ami sosem rövid, utána pedig útra is kelünk. Nyernünk kell vasárnap, a hátralévő öt őszi fordulóban pedig jó lenne legalább hét pontot szerezni, és akkor nyugodtabban várhatnánk a tavaszi folytatást – mondta Jancsó András.

A 16. forduló programja (november 21.): Csákvár–Szentlőrinc (17.00), PMFC–III. Ker. TVE, Vasas–Szombathelyi Haladás, Nyíregyháza–Budafok, ETO FC Győr–Békéscsaba, Szolnok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Kecskemét–Dorog, Siófok–Tiszakécske, DVTK–Budaörs, Ajka–Soroksár.

Hajrá Lőrinc!