Mutassuk már meg, hogy mire vagyunk képesek!

Fotó: Kurdi József

Zsinórban a harmadik hazai bajnokijára készül NB II-es csapatunk, vasárnap a Soroksár látogat hozzánk. Sajnos az utóbbi időben nem sok szerencsét hozott a saját sporttelepünk, bízunk benne, hogy most változik a széljárás – nagy szükségünk lenne a három pontra!

 

A legutóbbi három hazai bajnokink mérlege: kilenc megszerezhető pontból egyetlen egy. Ha kettőt megnyerünk, és egyszer ikszelünk, hét pontot gyűjtöttünk volna, s ennek köszönhetően most 45-tel ott állnánk a hetedik helyen!

De ezeket a pontokat úgy elszórtuk, mint egy tékozló fiú. A rossz sorozatot most már le kell zárni, különben még bajba kerülhetünk: a legjobb kieső pozícióját elfoglaló III. Ker. TVE csak nyolc ponttal van lemaradva tőlünk, s miután még hét forduló hátravan, simán beérhet bennünket. Annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg, javulnia kell a játékunknak, és a koncentráción is lenne mit csiszolni, mert az utóbbi időben kissé megsűrűsödtek a hibák, amik aztán kapott gólokat eredményeztek.

– A csapattal beszéltünk a problémákról, látjuk, hogy valami hiányzik a játékunkból – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Sajnos mindig a pofonok után jön a jobb, akaratosabb futball. Az utóbbi napokban azon dolgoztunk, hogy már holnap visszatérjünk arra az útra, ami számunkra a jó eredményeket hozza, ismét kellően akaratosan és agresszíven játsszunk, mert mi csak így lehetünk sikeresek. Minden játékosomtól meg fogom követelni, hogy mindent beleadjon, és hogy megfelelő hozzáállással futballozzon! Nagyon bízom a csapatban, mert tudom, hogy jó karaktere van!

Leendő ellenfelünk, a Soroksár pontosan ugyanannyi pontot gyűjtött eddig, mint mi (39). Legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján nem kapott ki, győzött Szombathelyen, Dorogon és Nyíregyházán, ikszelt a III. Ker. TVE vendégeként, szóval nagyon kemény csapatot fogadunk, de ha tudásunk legjavát nyújtjuk, nincs mitől tartanunk!

A 32. forduló programja: Szentlőrinc–Soroksár, PMFC–ETO FC, Budaörs–Budafok, Siófok–III. Ker. TVE, Kecskemét–Békéscsaba, Szolnok–Nyíregyháza, Ajka–Szombathelyi Haladás, DVTK–Tiszakécske, Csákvár–Dorog, Vasas–Szeged-Csanád Grosics Akadémia.