„Tavaly is felépítettem magam Szentlőrincen, idén is sikerül”

Fotó: Kurdi József

A Szombathelyi Haladás elleni idegenbeli bajnokinkon hatalmas gólt lőtt szabadrúgásból, ami három pontot ért NB II-es csapatunknak. Látszik, hogy Nagy Barnabás jól érzi magát nálunk, egyre jobb formában van, élvezi a futballt.

 

Pokoli nagy gólt lőtt Nagy Barnabás a legutóbbi fordulóban a Haladásnak. Onnan, az oldalvonal közeléből azért ritkán szokták kilőni a hosszú felsőt, így adta magát a közepesen gonoszkodó kérdés: tényleg oda szánta a labdát?

– Igyekeztem úgy belőni a labdát, hogy ha nem is találok csapattársat, veszélyes legyen. Így sikerült, ennek a gólnak köszönhetően pedig nagyon fontos három pontot szereztünk – fogalmazott csapatunk bal oldali védője.

Az MTK-tól a tavaszi idényre kölcsönbe hozzánk érkező 21 éves játékos láthatóan ismét egyre jobb formában van. Rendszerint ott van a kezdőben, élvezi a játékot, él a lehetőséggel.

– Tavaly is felépítettem magam Szentlőrincen, idén is sikerül. Ezért jöttem. Az előző szezonban is megkaptam a bizalmat, reméltem, hogy ez most is így lesz. Ráadásul most már tudtam, hogy mire számíthatok. Fizikálisan volt némi lemaradásom a felkészülési időszakban, és talán a tavaszi szezon elején, de ez már a múlté. Elsősorban mentálisan kellett előrelépnem. Érzem magamon, hogy kezdek megint jó formába kerülni, de nagyon oda kell figyelni, mert a futballban gyorsan meg tudnak változni a dolgok. Úgyhogy továbbra is ugyanolyan keményen kell dolgozni, mint eddig, hogy a folytatásban is stabil teljesítményre legyek képes.

S hogy mire lehet képes a csapat? Jelenleg, huszonkilenc forduló elteltével a középmezőnyben foglalunk helyet, tizedikek vagyunk. Az ötödik hely hét pontra van tőlünk, a tizennyolcadik pedig kilencre.

– Összességében szerintem jó tavaszi szezont produkálunk. Most zsinórban négy hazai mérkőzés következik, ezek közül egyet sem szabad elveszítenünk, és lehetőség szerint minél többet meg kell nyernünk. Úgy vélem, az utóbbi hetek eredményeinek köszönhetően bebiztosítottuk magunkat a középmezőnyben, most már inkább felfelé tekintgetünk, mint lefelé. Jelenleg tizedikek vagyunk, a bajnokság végére azt kívánom, hogy ennél lejjebb ne végezzünk, inkább lépjünk még előre néhányat! – mondta csapatunk 29-ese.