Nagy csatára kényszerítettük a Puskás Akadémiát

A 93. percben még a továbbjutásra is hatalmas esélyünk volt, azonban a hosszabbításban a Puskás Akadémia eldöntötte a találkozót.

 

Élvonalbeli ellenféllel találkozott csapatunk a Magyar Kupa hetedik fordulójában, a Puskás Akadémiát fogadtuk Kozármislenyben. A vendégek kezdő tizenegyében négy légiós kapott helyet, hogy aztán az idő előrehaladtával még öt külföldi kapjon lehetőséget – horvátok, hollandok, románok, cseh, brazil és szlovák játékos is volt a pályán. Ennek ellenére a rendes játékidőben alaposan megizzasztottuk Hornyák Zsolt együttesét, végig pariban voltunk, sőt, ha a 30. percben Torvund fejesénél nem a felső lécen csattan a labda, hanem a hálóban köt ki, talán le is győzzük.

Kilencven perc alatt azonban nem született gól, jöhetett a hosszabbítás, ami nagyon nem hiányzott nekünk, hiszen vasárnap fontos bajnoki vár ránk a Csákvár ellen. Ráadásul ez a kétszer tizenöt perc már abszolút nem a mi szájízünk szerint alakult, a minőségi futballistákat becserélő vendégek ugyanis ekkor már egyértelműen domináltak, s négy légiós-találattal megnyerték a mérkőzést.

A Magyar Kupa 7. fordulóját sikerrel vette a PMFC, amely 3-1-re győzött Salgótarjánban, míg a HR-Rent Kozármisleny 2-0-ra kikapott Taksonyban.

 

 

Szentlőrinc – Puskás Akadémia 0-4 (0-0, 0-0) – hosszabbítás után

Labdarúgó Magyar Kupa, 7. forduló. Kozármisleny, 250 néző. Vezette: Kárpály Mihály. Szentlőrinc: Slakta – Molnár, Dulló, Keresztes (Havas, a szünetben), Nagy B. – Kovács D. (Vajda, 75.), Lehoczky, Hleba (Nikics, a szünetben), Harsányi (Cenaj, 64.) – Fröhlich (Kapronczai, 91.), Torvund (Czuczi, 101.). Vezetőedző: Sluka Marián. Puskás Akadémia: Tóth B. – Radics, Szolnoki, Spandler, Nagy Zs. – Urblik (Mance, 78.), Komáromi (Slagveer, 61.), Corbu (Plsek, 61.), Baluta (Van Nieff, 106.) – Weslen Junior (Tamás N., 68.), Kiss T. (Knezevic, 78.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gólszerzők: Mance (97., 98.), Plsek (110.), Knezevic (118.).