Nagy kihívás előtt állunk, a DVTK lesz az ellenfelünk

A bajnoki címre és a feljutásra esélyes csapatok egyikével találkozunk vasárnap az NB II. 15. fordulójában: a jelenleg negyedik helyen álló DVTK lesz a vendégünk Kaposváron.

  

Sajnos nem sikerült jól csapatunk számára az ajkai kiruccanás a múlt hétvégén, a házigazdák 3-1-re győztek ellenünk. A játékunkkal alapvetően nem volt probléma, akartunk, hajtottunk, helyzeteink is voltak, de néhány figyelmetlenség megbosszulta magát.

– A régi betegségünk jött elő, három rögzített szituáció, két szöglet és egy bedobás után kaptunk gólt. Azon a napon nem koncentráltunk eléggé. Az akarat, az elán ugyanúgy megvolt, mint eddig, de fejben nem voltunk elég gyorsak, frissek – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka.

A pontrúgásoknál most vasárnap sokkal jobban résen kell lennünk, mert leendő ellenfelünk, a DVTK is erős ezekben a szituációkban. A miskolciak az előző szezonban még az élvonalban szerepeltek, s miután kiestek, természetesen a céljuk az, hogy azonnal visszakerüljenek. Biztos, hogy nem lesz egyszerű, ezt jelzi, hogy jelenleg sincsenek a dobogón, negyedik helyezettek, ugyanakkor kétségtelen, hogy az NB II-es mezőny legjobb csapatai közé tartoznak. Az utóbbi hetekben remek passzban vannak, sorra nyerik a meccseket, hármat húztak be egymás után: legyőzték otthon a Dorogot és a Haladást a két bajnoki között pedig nyertek Tiszakécskén. Nagyon bízunk benne, hogy ezt a jó sorozatot vasárnap délután meg tudjuk szakítani!

– Nagyon erős ellenféllel találkozunk, óriási kihívás számunkra ez a mérkőzés! Oda kell figyelnünk a rögzített szituációknál, mert a DVTK veszélyes ezekben a helyzetekben. Ha ugyanazt a szervezett játékot nyújtjuk, ugyanolyan magas szinten koncentrálunk, mint az Ajka elleni meccs előtti tizenhárom fordulóban, akkor egyértelmű, hogy tudunk pontot, pontokat szerezni! Javítani akarunk, bízom benne, hogy jó eredménnyel zárjuk ezt a meccset! – mondta Marián Sluka.

Leendő ellenfelünk kapusa, Póser Dániel egy vele készült interjúban beszélt a Szentlőrinc elleni bajnokiról is.

– Minden mérkőzés nehéz, a Szentlőrinc ugyanolyan brusztolós, hajtós csapat, mint a Haladás. Az viszont különbség, hogy déli egy órakor kezdődik a mérkőzés, idegenben játszunk, ráadásul szombaton ugyanezen a pályán játszik a Rákóczi, ezért nem tudjuk, milyen állapotban lesz a gyep, különösen akkor, ha kitart a hét végéig a csapadékos időjárás. Mert azt mondani sem kell, hogy egy apró göröngy is milyen meglepetéseket tud okozni a kapu előterében. Ugyanakkor az is hasonlóság, hogy nem csak a Haladást, hanem a Szentlőrincet is le kell győzni. Ha nem kapunk gólt, az már egy pont, ha mi rúgjuk az elsőt, és utána nem kapunk, az pedig garantáltan három. 

Ebből kiindulva megvan a mi forgatókönyvünk is: rúgjuk mi az első gólt, ne kapjunk egyet sem, és akkor legyőztük a DVTK-t, ami nagy skalpot jelentene!

A 15. forduló programja: Szentlőrinc–DVTK (október 7., vasárnap, 13.00), III. Ker. TVE–Szolnok, Nyíregyháza–ETO FC Győr, Budaörs–Ajka, Tiszakécske–Vasas, Dorog–Siófok, Budafok–Soroksár, Szombathelyi Haladás–Csákvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Kecskemét, Békéscsaba–PMFC.

Hajrá Lőrinc!

(Fotó: www.dvtk.eu)