Nagy szükségünk van a három pontra, meg kell vernünk a Csákvárt!

A sokadik nagyon fontos mérkőzése előtt áll NB II-es csapatunk, s bízunk benne, hogy ezúttal végre sikerül megnyerni egy olyan bajnokit, amelyen közvetlen riválissal találkozunk. Vasárnap (16.00) a Csákvár látogat hozzánk.

 

Legutóbb közel két hete, március 19-én léptünk pályára, amikor is 5-1-es vereséget szenvedtünk a DVTK otthonában. A válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt a múlt hétvégén nem rendeztek fordulót, s bizony ez a szünet jól jött nekünk, mert volt idő arra, hogy rendezzük a sorokat, és kellőképpen felkészüljünk a folytatásra, a bajnokság hajrájára.

– A múlt héten inkább erőt gyűjtöttünk, fizikálisabb edzéseket tartottunk – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Domján Attila. – Ezen a héten már a frissítésen, a taktikai dolgokon volt a hangsúly. Úgy érzem, a mögöttünk hagyott időszakban előreléptünk, nagyon bízom benne, hogy ez már a hétvégi meccsen is látszani fog!

Látszania kell, mert ha törik, ha szakad, ezt a bajnokit meg kell nyernünk – nem nagyon fér már bele, hogy újabb pontokat hullajtsunk el. Leendő ellenfelünk, a Csákvár hasonló cipőben jár, mint mi, a bentmaradásért küzd, „mindössze” annyi a különbség a két csapat között, hogy vendégeink nincsenek osztályozós pozícióban, 33 pontjukkal a 14. helyet foglalják el. A lemaradásunk tehát öt pont velük szemben, jó lenne ezt kettőre redukálni vasárnap délután! Ha a csákváriak formáját vesszük alapul, nyugodtan kijelenthető, hogy jó sanszunk van a sikerre: legutóbb tavaly november végén, Nyíregyházán nyertek, azóta tíz meccset játszottak le győzelem nélkül…

– Kielemeztük leendő ellenfelünket, rutinos védelemmel rendelkezik, a támadósorban pedig technikás játékosok vannak. Miután a Puskás Akadémiára támaszkodó csapatról van szó, biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, de nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Ehhez lényegesen többet kell birtokolnunk a labdát, mint tettük azt a Kozármisleny elleni bajnoki második félidejében: ha legalább úgy futballozunk, mint akkor az első játékrészben, meglesz a lehetőségünk a győzelemre. Az adódó helyzetekkel jól kell majd sáfárkodnunk, nagyon kell figyelnünk arra, hogy pontosan fejezzük be az akciókat – mondta Domján Attila.

A két csapat immár ötször találkozott egymással, az egymás elleni mérleg a Csákvárnak kedvez – nincs mese, javítanunk kell!

2020/2021: Szentlőrinc–Csákvár 1-4, Csákvár–Szentlőrinc 1-2.

2021/2022: Szentlőrinc–Csákvár 1-3, Csákvár–Szentlőrinc 2-2.

2022/2023: Csákvár–Szentlőrinc 2-1.

 

A 29. forduló programja: Szentlőrinc–Csákvár (április 2., vasárnap, 16.00), PMFC–Siófok, Kazincbarcika–Szombathelyi Haladás, Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr, Dorog–DVTK, Békéscsaba–HR-Rent Kozármisleny, Budafok–Mosonmagyaróvár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Tiszakécske, Ajka–Soroksár, MTK–Nyíregyháza.