„Bízom benne, hogy meglesz a bajnoki cím és a feljutás!”

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

A legkevesebb gólt csapatunk kapta az őszi szezon során, ellenfeleink tizenhét bajnokin csak tizenkétszer találtak a kapunkba. Ebben nagy szerepe volt a tavaly nyáron szerződtetett fiatal kapusnak, Héninger Bendegúznak, aki rendre megbízható, jó teljesítményt nyújtott, a sok játéklehetőségnek köszönhetően pedig tovább fejlődött.

 

Tavaly nyáron két új kapus érkezett felnőtt csapatunkhoz: az NB III. Dél-nyugati csoportjának Héninger Bendegúzzal és Szmola Bálinttal vágtunk neki. A mindössze 21 éves Héningert a Veszprémtől szerződtettük, s abszolút beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen meghálálta a bizalmat, a sok játékpercet rendre jó, megbízható teljesítménnyel hálálta meg.

– Amit elterveztem a Szentlőrinccel kapcsolatban, eddig bejött! Szerettem volna sokat védeni, és persze minél jobb teljesítményt nyújtani. A mérkőzések nagy részében lehetőséget kaptam, és elégedett vagyok az általam nyújtottakkal, hiszen a csapat a legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, mindössze tizenkétszer találtak be az ellenfeleink. Nagyon örülök neki, hogy együtt dolgozhatom Kovácsevics Árpáddal, akitől rengeteget tanultam az elmúlt hónapok során: sokat dolgozunk, ami egyértelműen az előnyömre válik. Márpedig én szeretnék tovább fejlődni – fogalmazott Héninger, akit a csapattársak rendszerint Bendinek hívnak.

Kapusunk elárulta, tényleg minden klappolt eddig Szentlőrincen, csak egyvalami miatt van hiányérzete: nem mi vagyunk a tabella élén! Ezen még lehet változtatni, tavasszal tizenhárom mérkőzésünk van arra, hogy megkaparintsuk az első helyet, megnyerjük a bajnokságot.

– Erős a keretünk, abszolút képesnek tartom arra a csapatot, hogy elérje a célját. Nincs mese, tavasszal az összes meccsünket meg kell nyernünk, akkor nem lehet gond. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy többet ne veszítsünk pontokat a gyengébb ellenfelekkel szemben, olyan hibák nem férnek bele, amilyeneket ősszel elkövettünk! Szép tavaszra számítok, nagyon bízom benne, hogy meglesz a bajnoki cím és a feljutás!

Mi is ebben reménykedünk, amihez természetesen kell majd a kiváló kapusteljesítmény is!