Nagyon jó hír: hosszú kihagyás után visszatérhet Csörgő Raul!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Nyolc hónapja, február közepén szenvedett súlyos sérülést felnőtt csapatunk támadója, Csörgő Raul, akinek elszakadt a térdében az elülső keresztszalag. Azóta nagyon hosszú utat járt be, de eljutott odáig, ahova vágyott: lassan visszatérhet a pályára.

 

Az előző szezonban, az NB II-ben bizonyította Raul, hogy érdemes vele számolni, hiszen gólérzékeny támadóként mutatkozott be. Az MTK, a Békéscsaba és a Budafok ellen is betalált ősszel, tavasszal pedig biztosan lett volna még néhány gólja, ha nem sérül meg február 19-én, a békéscsabai bajnokin.

– Sajnos súlyos térdsérülést szenvedtem, elszakadt az elülső keresztszalagom – mesélte játékosunk. – Az eleje nagyon nehéz volt, az első napokban bizony minden átment a fejemen… Aztán eldöntöttem, hogy mielőbb vissza akarok térni, ennek érdekében elkezdtem dolgozni, megtettem mindent a felépülésért. Nagyon sokat jelentett számomra, hogy rengetegen támogattak ebben a nehéz időszakban, Petricsevics Krisztina és Rückert András végig együtt dolgozott velem, a családom és a párom, Laura is folyamatosan mellettem volt, és azt is éreztem, hogy visszavárnak a csapatnál!

Mindennek köszönhetően Raul immár három hete együtt edz a többiekkel, és gyakorlatilag készen áll arra, hogy pályára léphessen. Persze egyelőre nem kilencven percről lenne szó, hiszen rengeteget hagyott ki, így fokozatosan kell terhelni, ugyanakkor az biztos, hogy csapatunk számára nagy segítséget jelent majd, ha ismét számíthatunk rá.

– Elképzelhető, hogy már most hétvégén benne leszek a keretben az MTK II. elleni idegenbeli bajnokin, talán már pályára is lépek. De az lehet a valószínűbb, hogy a közelgő Magyar Kupa-meccsen kapok majd lehetőséget. Az biztos, hogy már nem akarok elkapkodni semmit, megfelelően felkészülve akarok csak játszani, nem szeretnék ismét megsérülni. Nagyon jólesik, hogy a csapatnál mindenki, a vezetők, a szakmai stáb, a játékostársak is éreztetik, hogy visszavárnak, én mindezt a folytatásban jó játékkal, gólokkal akarom meghálálni!

Várunk vissza a pályára, Raul!