Nagyon jól futballoztunk, rászolgáltunk a három pontra!

Újabb hazai bajnokit nyert meg NB II-es csapatunk, amely remek teljesítménnyel rukkolt elő a Haladás elleni mérkőzésen. A szurkolók jól szórakoztak, hiszen nagyon élvezetes, helyzetekben gazdag, jó mérkőzést láthattak!

 

Az erőviszonyok, az eddigi eredmények alapján nehéz feladat előtt álltunk, a Haladás ugyanis nagyon jó passzban van, legutóbbi három meccsét megnyerte. Tettünk róla, hogy a negyediket már ne tudja!

A bajnoki álomszerűen indult a számunkra, hiszen Rétyi rögtön a mérkőzés elején büntetőt harcolt ki, amit aztán magabiztosan értékesített is – még fel sem ocsúdtak a vendégek, és már hátrányban voltak. Vezetés ide vagy oda, nem vettünk vissza a lendületből, mentünk tovább előre becsülettel. A dinamikus, gyors, kreatív támadójátékunkkal nem igazán tudtak mit kezdeni a szombathelyiek, s bizony az első félidőben növelhettük volna az előnyünket, de Szabó Máté ziccert hibázott, és szabadrúgásból sem tudtuk bevenni Verpecz kapuját. Az ellenkező oldalon a Haladás is tette a dolgát, igyekeztek egyenlíteni a vendégek (Simut szabadrúgásánál nem is álltak tőle messze), de nem igazán tudtak helyzetbe kerülni: a 16-osunk előtt rendszerint megállítottuk az akciójukat, nagyon stabilan állt a lábán a védelmünk.

Az 1-0-s félidő után a másodikban ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Továbbra sem hagytunk levegőt ellenfelünknek, folyamatosan veszélyesen futballoztunk, amit nagyon élveztek a szurkolók. Az 56. percben már-már gólt is kiáltottak, amikor Rétyi centerezése után Mervóhoz került a labda – csatárunk jó helyre is küldte volna, ám egy védő megakadályozta az újabb gólunkat.

Ami késik, nem múlik alapon aztán a 69. percben jött Németh Erik, és egy akkora dugó, hogy egy ideig csak dörzsölgettük a szemünket! Senki sem gondolta ugyanis, hogy középpályásunk jó harmincról kapura zúdítja a labdát, de nagyon jól tette, hogy megpróbálta: hatalmas gólt lőtt a jobb alsóba! Ezt érdemes lesz többször is visszanézni!

A kétgólos előnyünknél már érezhető volt, hogy ez a meccs meglesz. Az utolsó tíz percben ugyan még okoztak némi zavart a vendégek a 16-osunk környékén, de bármit is csináltak, képtelenek voltak bevenni Prokop kapuját – ezen a mérkőzésen nem csak elöl, hátul is nagyon jól muzsikáltunk, aminek 2-0-s győzelem lett az eredménye.

Csapatunk immár öt győztes meccsnél tart, 13 forduló alatt 20 pontot gyűjtött, s ezzel fellépett a 7. helyre. Nagyon szép teljesítmény, le a kalappal, fiúk!

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 13. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)

Szentlőrinc: Prokop – Farkas, Keresztes, Nagy Zs., Kiss–Szemán (Török, 74.) – Papp (Lénárt, 74.), Németh E. – Szabó M., Daróczi (Filipovics, 88.), Rétyi (Csörgő, 74.) – Mervó (Grumics, 85.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csilus T., Derekas – Csernik (Hursán, 83.), Rácz (Nyíri, 83.), Doktorics (Molnár, 66.) – Borvető (Lencse, 66.). Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerzők: Rétyi (6. perc – 11-esből), Németh E. (69. perc)

 

Percről percre:

2. perc: Szabó Máté lőtt jobbról, 13 méterről nem sokkal a bal pipa mellé.

6. perc: Rétyi tört be kiválóan a 16-oson belülre, ahol Simut buktatta. A játékvezető azonnal tizenegyest ítélt, amit a sértett végzett el: magabiztosan vágta a labdát a kapuba (1-0).

11. perc: Farkas durrantott távolról a bal alsó mellé.

14. perc: Szabó Máté futotta le a bal oldalon a védőjét, visszatette a labdát Daróczinak, aki 17 méterről nem találta el a kapu bal oldalát.

17. perc: Rácz próbálkozott 18 méterről, a labda a kapu jobb oldala mellett suhant el.

23. perc: Doktorics lőtt egy szögletet követően messze a kapu fölé.

24. perc: Daróczi tüzelt 19 méterről, a labda a kapu felett szállt el.

27. perc: Nagyon jó helyről, 17 méterről végezhettek el szabadrúgást a vendégek. Simut állt a labda mögé, és jobbal a felső lécre lőtte.

32. perc: Szentlőrinci szabadrúgás következett 18 méterről, kicsit jobbról: Szabó Máté a kapu bal oldalát célozta meg, jó helyre is ment a labda, de Verpecz résen volt és szögletre ütötte.

36. perc: Farkas csodálatos passzal indította Szabó Mátét, aki egyedül a kapussal áll szemben, emeléssel próbálkozott, de a labda nem a kapuban, hanem a háló tetején landolt.

40. perc: Rácz szabadrúgása után a labda megtalálta Csatót, aki visszafejelte középre, Borvető pedig 5 méterről centikkel a kapu fölé továbbította.

50. perc: Rétyi húzott balról befelé, majd 18 méterről nem sokkal lőtt a kapu fölé.

51. perc: Szabó Máté végzett el egy újabb szabadrúgást, ezúttal is a kapu bal oldalát célozta meg, de Verpecz pont ott állt, így nem okozott gondot neki a lövés.

55. perc: A Haladás szabadrúgását Simut végezte el 20 méterről, a labda a kapu bal oldalába tartott, de Prokop kiöklözte.

56. perc: Nagyon szép lőrinci akció futott a bal oldalon, Rétyi pontosan centerezett, Mervó kapásból lőtt, ám egy védőről szögletre pattant a labda.

69. perc: Senki sem számított lövésre, Németh Erik viszont úgy gondolta, hogy közel 30-ról érdemes rátűzni – hatalmas gólt lőtt a jobb alsóba (2-0)!

78. perc: Derekas lövése után a bal felső sarok mellett szállt el a labda.

81. perc: Derekas adott be jobbról, Lencse 9 méterről fölébikázta a labdát.

84. perc: Lencse végzett el középről, 20 méterről egy szabadrúgást, a labda az egyik védőn megpattanva ment ki szögletre.

87. perc: Szabó Máté próbált rafinált lenni, egy bal oldali szabadrúgást rögtön a rövid felsőre csavart, Verpecz azonban résen volt.

89. perc: Németh Milán lőtt kapura, egy védőről szögletre ment ki a labda.

92. perc: Filipovics Márkó tüzelt, de 18 méterről nem találta el a kaput.

 

A 13. forduló eredményei: Gyirmót-Soroksár 2-2, Mosonmagyaróvár-DVTK 0-3, Budafok-Csákvár 2-2, Dorog-Győr 0-1, Szeged-Kozármisleny 1-0, MTK Budapest-Siófok 1-1, Kazincbarcika-Tiszakécske 2-2, PMFC-Ajka 1-0, Békéscsaba-Nyíregyháza 4-3.