Nagyon jól játszottunk, rászolgáltunk a három pontra

Az első győzelmére hajtott csapatunk a 2022/2023-as szezonban a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elleni hazai mérkőzésen, s a fiúk meg is szerezték a három pontot. Ezen a meccsen szinte minden klappolt, jó volt látni ezt a kilencven percet!

 

A Gyirmót elleni vereség, majd az MTK elleni hazai döntetlen után mindenki abban bízott, hogy a harmadik fordulóban megszerezzük az első győzelmünket. Bár a Szeged-Csanád Grosics Akadémia elég kemény ellenfélnek tűnt, hiszen az előző szezon negyedik helyezettjéről beszélünk, bizakodásra adhatott okot, hogy a 2021/2022-es kiírásban oda-vissza legyőztük.

Persze az már a múlt, ez pedig a jelen. Mindenesetre hamar kiderült, hogy mindent meg fogunk tenni a sikerért, látszott a srácokon, hogy beleadnak apait-anyait. Nem is kellett sokat várni arra, hogy ennek meglegyen az eredménye, a 26. percben ugyanis Rétyi Róbertet buktatták a büntetőterületen belül, a 11-est pedig támadónk a kapuba vágta – máris nálunk volt az előny! Postafordultával jöhetett volna a feketeleves, védőink nagyon szem elől tévesztették a vendégek megtermett csatárát, de Haruna szerencsére nem találta el a kaput.

Nem úgy Daróczi! Középpályásunk ugyanis a 38. percben jól ismerte fel a helyzetet, nem passzolt, nem cipelte tovább a labdát, hanem amint lehetett, ellőtte – pont befért a jobb alsóba! A félidőben így már 2-0-ra vezettünk, nem csoda, hogy jó kedve volt szurkolóinknak.

De volt még vissza negyvenöt perc, amely során jó volt látni azt a munkát, energiát és akaratot, amit a csapat beletett ebbe a meccsbe annak érdekében, hogy meglegyen a három pont. Mindenki igyekezett precízen végrehajtani a feladatát, fegyelmezettek voltunk, aminek meglett az eredménye: a vendégek nem nagyon tudtak veszélyes szituációkat kialakítani a kapunk előtt. Nekünk viszont voltak helyzeteink! Ha kicsit jobban koncentrálunk, jobb megoldást választunk, egy-egy ellentámadásnál tovább növelhettük volna az előnyünket. Nem tudtuk meglőni a harmadikat, de mint kiderült, ez nem is kellett a győzelemhez – miután ellenfelünk egyszer sem tudott betalálni, 2-0 lett a végeredmény, aminek természetesen nagyon örült a csapatunk a pályán, és nagyon örültek a szurkolóink a lelátón!

Csapatunk az első három fordulóban csupa erős csapattal játszott (az NB I-től búcsúzó Gyirmóttal és MTK-val, valamint a Szegeddel), ennek ellenére 4 pontunk van, ami megsüvegelendő teljesítmény. Így kell folytatni!

A bajnokságban hétközi fordulót is rendeznek, szerdán (17.30) ismét pályán leszünk, a Dorognál vendégeskedünk, majd vasárnap (17.30) a Békéscsabát fogadjuk.

 

 

MERKANTIL BANK LIGA, 3. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-0 (2-0)

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Havas, Nagy Zs. (Tamás L., a szünetben), László D. – Papp (Vidnyánszky M., 66.), Németh E., Daróczi (Török, 81.) – Rétyi (Filipovic, 66.), Mervó (Csörgő, 66.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Könczey, Temesvári (Tóth B., 52.), Szilágyi, Beronja (Bitó, 74.) – Sipos Sz., Simon Á. (Farkas A., a szünetben) – Pintér, Szatmári, Szakály D. (Dobos, a szünetben) – Haruna. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Gólszerző: Rétyi (26. – büntetőből), Daróczi (38.)

 

PERCRŐL PERCRE:

6. perc: Pintér lőtt jobbról, 10 méterről, a kapu bal oldalába tartó labdát Prokop szögletre ütötte.

17. perc: Haruna fordult kapura, de gyenge próbálkozása nem okozott gondot Prokopnak.

26. perc: Rétyit buktatták a 16-oson belül, büntetőt kapott a Szentlőrinc! A sértett állt a labda mögé, s magabiztosan a bal alsóba vágta a labdát (1-0).

29. perc: Haruna maradt meglepően üresen, 9 méterről nem sokkal fejelt a jobb alsó mellé – nagy helyzet volt.

33. perc: Szilágyi 20 méterről a kapu jobb oldala mellé lőtte a labdát.

38. perc: Daróczi jól vette át a labdát, vezette egy picit, majd 18-ról hajszálpontosan kilőtte a jobb alsót (2-0).

39. perc: Simon Ádám gyenge lövést eresztett meg, a labda a bal alsó mellett hagyta el a pályát.

50. perc: Rétyi vezette lendületből kapura a labdát, majd 19 méterről a jobb alsó mellé lőtt.

55. perc: Németh Erik indította kiválóan Rétyit, aki ziccerbe került, de Könczey megbillentette hátulról, ami épp elég volt ahhoz, hogy már ne tudja ellőni a labdát a kifutó szegedi kapus mellett.

58. perc: Szatmári 25 méteres szabadrúgásból nem találta el a kaput.

68. perc: Haruna lőtte szabadrúgásból a sorfalba a labdát, majd Beronja  próbálkozott távolról, Prokop magabiztosan védett.

80. perc: Sipos tüzelt 17 méterről, Prokop a bal alsó előtt fogta a labdát.

86. perc: A védőkkel harcoló Harunától Pintérhez került a labda, aki közelről nem találta el a kaput.

92. perc: Könczey tűzte rá 21 méterről, a labda nem találta el a kaput.

 

A 3. FORDULÓ EREDMÉNYEI: PMFC–Mosonmagyaróvár 2-1, Ajka–HR-Rent Kozármisleny 4-2, MTK–Dorog 5-2, Kazincbarcika–Budafok 2-1, Siófok–Nyíregyháza 1-0, Tiszakécske–DVTK 1-2, Szombathelyi Haladás–ETO FC Győr 2-1, Soroksár–Csákvár 2-2, Gyirmót FC Győr–Békéscsaba 0-1.