Nagyon megdolgoztunk az egy pontért Szombathelyen

Fotó: Unger Tamás/Vas Népe

A győzelem ugyan nem jött össze NB II-es csapatunknak Szombathelyen, de a Haladás otthonában megszerzett egy pontért dicséretet érdemelnek a fiúk, akik nagyon sokat tettek a sikerért.

 

A Haladás az előző fordulóban az MTK otthonában győzött (2-0-ra), ebből kiindulva biztosak voltunk abban, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk Szombathelyen. Nem is volt könnyű, ugyanakkor a fővárosiakkal ellentétben mi nem maradtunk pont nélkül a zöld-fehérekkel szemben!

A szombathelyi bajnoki első félideje nem volt túlzottan szurkolóbarát – alig történt említésre méltó esemény. A házigazdák igyekeztek ránk kényszeríteni az akaratukat, szerencsére kevés sikerrel. Helyzet alig akadt a negyvenöt perc során, a meccs elején Horváth Rajmund lövését védte Prokop, utána se kép, se hang. A szünet után aztán felpörögtek az események, pillanatok alatt izgalmassá vált a mérkőzés. Öt perc telt csak el, amikor a Haladás vezetést szerzett Molnár révén (1-0), ám mielőtt még nagyon megszokták volna a házigazdák ezt a szituációt, jött Havas Attila, aki közvetlen közelről a kapuba sodorta a labdát, és ezzel egyenlített (1-1). A folytatásban beleadtunk apait-anyait, megpróbáltuk kicsikarni a győzelmet, ennek érdekében sok energiát mozgósítottunk, de a második gólt nem tudtuk megszerezni, így meg kellett elégednünk az egy ponttal.

 

MERKANTIL BANK LIGA, 32. FORDULÓ:

Szombathelyi Haladás – Szentlőrinc 1-1 (0-0)

Szombathelyi Haladás: Mursits – Nyíri, Csonka, Bolla, Devecseri – Zvekanov (Csenik, 63.), Rácz, Horváth R. (Mayer, 79.), Doktorics (Tóth M., 63.) – Borvető (Lencse, 79.), Molnár R. Vezetőedző: Michal Hipp

Szentlőrinc: Prokop – Erdélyi, Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Török (Papp, a szünetben), Havas (Radosevics, 83.) – László D., Múcska (Daróczi, a szünetben), Rétyi (Mervó, 73.) – Grumics (Novák, 54.). Vezetőedző: Domján Attila

Gólszerzők: Molnár R. (50. perc), ill. Havas (59. perc).

 

A 32. forduló eredményei: HR-Rent Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 3-2, Ajka–PMFC 1-0, Nyíregyháza–Békéscsaba 1-1, Csákvár–Budafok 0-1, Tiszakécske–Kazincbarcika 1-0, Soroksár–Gyirmót FC Győr 1-1, Siófok–MTK 2-1, ETO FC Győr–Dorog 2-0.

A 32. forduló további mérkőzései: DVTK-Mosonmagyaróvár (április 17., hétfő, 20:00, élőben az M4 Sport csatornán)