Nagyon nehéz meccs vár ránk Ajkán, de mindent meg fogunk tenni a jó eredményért!

A Tiszakécske elleni hazai győzelem nagyon sokat jelentett NB II-es csapatunk számára, a három pont mellett hitet, önbizalmat adott játékosainknak. Bízunk benne, hogy lendületben maradunk, s ennek köszönhetően Ajkáról sem térünk haza üres kézzel.

 

Öröm volt nézni csapatunkat a múlt vasárnapi bajnokin, és jó volt látni azt is, hogy a mutatott produkció mennyire magával ragadta szurkolóinkat is! A Tiszakécske elleni 3-2-es győzelem úgy kellett, mint egy falat kenyér: a három pontnak köszönhetően osztályozós helyre kerültünk.

– Pozitív hangulatot, önbizalmat adott a játékosoknak a múlt hétvégi győzelem, nagyon kellett nekünk ez a siker – fogalmazott megbízott vezetőedzőnk, Pichler Gábor. – Ennek köszönhetően elhittük, hogy képesek vagyunk a jó teljesítményre, és mérkőzést tudunk nyerni. A héten próbáltuk tovább erősíteni mentális oldalon a pozitív dolgokat, ennek érdekében szerdán szerveztünk egy kis csapatösszetartást.

Persze nem csak mentális oldalon kell rendben lennie a csapatnak, de erre is figyel a szakmai stáb. A héten fizikálisan felfrissítették a fiúkat, hogy mindenki jó passzban legyen a hétvégén, és persze alaposan felkészítették őket az előttük álló feladatra, az Ajka elleni idegenbeli bajnokira. Leendő ellenfelünk a mezőny egyik legjobb együttese, a harmadik helyen áll, és bárkivel szemben fel tudja venni a versenyt: legutóbb ikszelt (1-1) az MTK vendégeként, előtte pedig legyőzte (1-0) a Gyirmótot.

– Nagyon nehéz feladat előtt állunk. Az Ajka fizikálisan nagyon jó csapat, stabil, egyenletes teljesítményt nyújt. Az edzőváltás óta szintet lépett, még az MTK-ra is nyomást tudott helyezni, és nagyon jó esélye van arra, hogy a dobogón végezzen. De nekünk nem azzal kell foglalkoznunk, hogy éppen ki jön szembe: jelen helyzetben tovább kell gyűjtögetnünk a pontokat! Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó eredményt érjünk el Ajkán – mondta Pichler Gábor.

 

A 36. forduló programja: Ajka–Szentlőrinc (május 7., vasárnap, 17.00), Kazincbarcika–Gyirmót FC Győr, Nyíregyháza–DVTK, ETO FC Győr–HR-Rent Kozármisleny, Szombathelyi Haladás–Mosonmagyaróvár, Siófok–Budafok, Soroksár–Békéscsaba, Tiszakécske–Dorog, Csákvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, PMFC–MTK.