Nagyon nehéz meccs vár ránk

Nem lesz egyszerű betalálni a Nyíregyháza ellen a vasárnap ránk váró bajnokin, leendő ellenfelünk ugyanis a mezőny egyik legjobban védekező csapata. Helyzeteink biztosan lesznek, jó százalékban kell őket értékesíteni.

 

 

Jó jel, hogy legutóbbi két tétmeccsünkön nem szenvedtünk vereséget: szerdán a dorogi bajnokin szereztünk egy pontot, szombaton pedig a BKV Előre otthonában aratott 2-1-es győzelemmel továbbjutottunk a MOL Magyar Kupában. Vasárnap délután (16.00) újabb bajnoki vár Marián Sluka tanítványaira, a Nyíregyháza együttesét fogadjuk – az otthonunk ezúttal Kaposvár lesz. Leendő ellenfelünk remekül szerepel, tizenhat pontjával a negyedik helyen áll, azonban nem verhetetlen, kilenc meccséből hármat is elveszített.

– Nagyon jól dolgoztak a fiúk a héten, úgy gondolom, felkészültek a ránk váró bajnokira – fogalmazott csapatunk vezetőedzője, Sluka  Marián. – Az biztos, hogy a maximumot kell nyújtanunk ahhoz, hogy hazai pályán ismét sikert arassunk. A mezőny egyik legjobban védekező csapatát fogadjuk, a Nyíregyháza mindössze hat gólt kapott kilenc mérkőzésen. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy nem lőtt sokat, csak nyolcnál tart, jobbára egygólos meccseket játszik. Agresszíven védekezik, játékosai erősek a párharcokban, a támadóharmadban pedig olyan egyéniségeik vannak, akik képesek eldönteni egy–egy összecsapást. Biztos vagyok benne, hogy ennek ellenére lesznek lehetőségeink a gólszerzésre, be kell rúgni a helyzeteinket! Ha az egyéni hibák számát minimálisra csökkentjük, lesz keresnivalónk.

Csapatunk játékosa, Kondor Kristóf is úgy érzi, képesek arra, hogy legyűrjék a Nyíregyházát. A Dorog elleni döntetlen és a Magyar Kupa-továbbjutás adott egy lökést a srácoknak, kellő önbizalommal felvértezve lépnek majd pályára vasárnap. Valószínűleg a 22 éves futballistánk is lehetőséget kap: nincs könnyű helyzetben, mert – kényszerből – rendszerint középcsatárként vetik be, pedig nem ez a posztja, a középpályássorban érzi magát otthonosabban.

– Valóban nem könnyű szituáció ez számomra, de ez van, ott próbálok segíteni a csapatomnak, ahol számítanak rám – mondta Kondor, akinek az eltelt fordulók során sok helyzete volt, ám csak egy gólnál tart. – Bosszant, persze hogy bosszant, hogy nem tudtam többször betalálni! Nem volt szerencsém. Bízom benne, hogy ez most megfordul, és innentől kezdve többször leszek eredményes!

 

Szeptember 27., vasárnap, 16.00, Kaposvár: Szentlőrinc–Nyíregyháza.

Játékvezető: Radványi Ádám.

A 10. forduló további programja: DVSC–PMFC, Gyirmót FC Győr–Vasas, Budaörs–Soroksár, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DEAC, Szolnok–Ajka, Siófok–Kaposvár, Szombathelyi Haladás–Dorog, Csákvár–ETO FC Győr, Békéscsaba–Kazincbarcika.