Nagyon nehéz meccsen gyűjtöttük be a három pontot!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Az NB III. Dél-Nyugati csoport 19. fordulójának bajnokiját is megnyerte első számú együttesünk, miután hazai pályán egy góllal jobbnak bizonyultunk a fekete-fehér PTE-PEAC gárdájánál. Jövő vasárnap a Gárdony vendégei leszünk!

 

Mindenki sejtette, hogy nem lesz ez egy könnyű mérkőzés – nem is volt az. Pedig a meccs elején úgy tűnt, hamar lerendezzük a PEAC elleni derbit, a 3. percben ugyanis máris büntetőt kaptunk Helesh buktatása miatt. A tizenegyest Kiss Krisztián végezte el, aki a jobb alsót célozta meg, ám centiket tévesztett, így a labda a kapufa külső fele mellett gurult el. Nem sokkal később ismét Kiss Krisztián lőhetett volna gólt, ám Helesh visszagurítása után a kapu fölé vágta a labdát. A folytatásban is kellően agresszívek voltunk, lendületesen támadtunk, s végül vezetést is szereztünk, de kétségtelenül nem egy szépségdíjas, sokkal inkább egy abszurd találattal! A 19. percben ugyanis a PEAC kapusa, Paceka Norbert csapattársához akart passzolni, ám pechjére fejbe rúgta a közelben ólálkodó Novák Zsombort, akiről a kapu közepébe pattant a labda (1-0). Negyedórával később a vendégek is nagyon közel kerültek a gólhoz, hiszen ők is kaptak egy büntetőt. Temesvári Máté állt a labda mögé, félmagasan a kapu bal oldalát célozta meg, de Szmola Bálint hatalmas bravúrral védett!

A második félidőben többször is volt lehetőségünk arra, hogy lezárjuk a meccset, de egyik nagy helyzetünket sem tudtuk értékesíteni. A PEAC ebben az időszakban már sokkal jobban futballozott, mint az első játékrészben, nem volt könnyű dolgunk, de a védekezésünk rendben volt, így ziccerig nem jutottak a vendégek. A gólok tehát senkinek nem vitték fel a vérnyomását, ehelyett a sok fault és a sok kiosztott lap borzolta a kedélyeket. A végén már-már elszabadultak az indulatok, de aztán még épp időben jött a mérkőzés végét jelző sípszó: 1-0-ra megnyertük ezt a nagyon fontos bajnokit!

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 19. FORDULÓ:

Szentlőrinc – PTE-PEAC 1-0 (1-0)

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Kiss K. (Kesztyűs, 75.), Havas (Medgyesi, 55.), Hleba (Németh, 87.) – Helesh (Múcska, 55.), Novák Zs., Pataki. Vezetőedző: Pichler Gábor

PTE-PEAC: Paceka – Leidl, Lezsák, Nagy M., Than (Ikládi, 55.) – Grósz (Schuszter, 76.), Bozóki, Temesvári – Archie, Orbán (Lódri, 76.), Gelencsér B. Vezetőedző: Kardos Ernő

Gólszerzők: Novák Zs. (19.)

 

A 19. forduló eredményei: Fehérvár II.-Majos 0-1, MTK II.-Ferencváros II. 1-0, Dunaújváros-Paks II. 1-1, Érd-Gárdony 1-0, Iváncsa-Szekszárd 5-0, Kaposvár-Dunaföldvár 4-0, Mohács-Nagykanizsa 1-1.