Nagyon össze kell most fognunk, csak így nyerhetünk!

Fotó: Kovácsevics Dusán

Az ETO FC elleni vasárnapi (14:00) bajnokival avatjuk fel a megszépült, felújított sporttelepünket. Reméljük, sok szurkoló látogat majd ki, szükség is lesz minden támogatásra, mert korántsem készülünk ideális körülmények között erre a meccsre.

 

A sporttelep immár készen áll, újak a lelátók, a világítás, remek a centerpálya, vagyis minden adott ahhoz, hogy szurkolóink kulturált körülmények között szórakozhassanak. Másfél éves bolyongás után NB II-es felnőtt csapatunk végre ismét itt játszhatja soros bajnokiját – nagyon várták már a srácok, hogy a hazai pálya tényleg hazai pálya legyen!

Az első ellenfelünk a ETO FC lesz. Amíg mi 24 ponttal a 13. helyen állunk, a győriek 32-vel a hetedikek, vagyis jóval előrébb járnak nálunk. Ennek ellenére a tavaszi rajton ugyanúgy pont nélkül maradtak, mint mi: hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedtek a Szombathelyi Haladástól, míg mi a PMFC otthonában maradtunk alul 1-0-ra.

Hogy mi lehetett az oka a pécsi vereségünknek, nem tudni, mindenesetre az tény, hogy azóta több játékosunk is beteget jelentett. Ehhez jön még, hogy a holtversenyben a házi góllövőlista élén álló tapasztalt csatárunk, Miroszlav Grumics sajnos korántsincs megfelelő fizikális állapotban, heteket hagyott ki a felkészülés során, ami nagyon érzékenyen érint bennünket – nincs sok ilyen futballistánk a keretben. Vagyis abszolút nem ideális a helyzetünk a vasárnapi bajnoki előtt.

– Miután halasztásra nincs lehetőség, a keretet pedig elég szélesnek érezzük, úgy állunk ehhez a meccshez, hogy az lesz a legerősebb csapatunk, amelyik vasárnap pályára lép – fogalmazott vezetőedzőnk, Marián Sluka. – Nem foghatunk semmit a hiányzókra! Még nagyobb akaratot szeretnék látni, mint a PMFC elleni meccsen, mindenkinek ki kell hoznia magából a maximumot, és foggal-körömmel kell küzdenie a siker érdekében! A védekezésünknek még szervezettebbnek kell lennie, a támadójátékban pedig javulnunk kell, mert kevés gólt szerzünk. Az biztos, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mert az ETO nagyon erős kerettel rendelkezik, több NB I-et megjárt játékos is erősíti a győrieket. Ha mindent megteszünk a győzelemért, reális esélyünk lesz a három pontra, márpedig nekünk hazai pályán nem lehet más a célunk, csakis az, hogy nyerjünk!

Bízunk benne, hogy vasárnap megszerezzük első bajnoki győzelmünket a 2022-es évben! Minden szurkolót nagy szeretettel várunk!