„Nagyon sokat és keményen kell dolgoznunk!”

Nem kell bemutatnunk senkinek, mindenki tudja róla, hogy ambiciózus, tehetséges, gólerős játékos: szurkolóink egyik kedvence, Sili Luka a következő szezonra visszatért csapatunkhoz. Nagy erősítés lehet számunkra.

 

 

A szabadkai születésű támadó, Sili Luka két évvel ezelőtt, 2018-ban került hozzánk, s hamar belopta magát szurkolóink szívébe. Nem csak azzal, hogy gólerősen futballozott (tizenhárom találat fűződött a nevéhez), hanem azzal is, hogy minden meccsen igyekezett kihozni magából a maximumot – látszott, hogy tele van ambícióval, tervekkel, s az álmait meg is akarja valósítani.

 

- Én azzal a céllal jöttem Magyarországra, hogy szeretnék minél előbb minél magasabb szinten futballoznimondta a 22 éves Sili Luka.A Szentlőrinccel az NB III-ban kezdtem, aztán tavaly elmentem a szintén harmadosztályú III. Kerületi TVE együtteséhez, egyértelműen azzal a céllal, hogy feljussunk a második vonalba. Nagyon jól éreztem ott magam, minden szuper volt, a góljaim sem maradtak el, tizenkétszer találtam be, de sajnos a feljutás nem jött össze, amit nagyon sajnálok.

Csapatunknak azonban összejött, felkerültünk az NB II-be, ez pedig kellő vonzerőt jelentett Lukának: igent mondott a hívásunkra, elfogadta ajánlatunkat, s a következő szezonban kölcsönben nálunk futballozik. Elhivatottságát kiválóan jelzi, hogy két év alatt nagyon jól megtanult magyarul, ennek köszönhetően könnyű vele kommunikálni, ráadásul mivel magyar állampolgár (nagyapja Baja mellől való), nem számít a pályán légiósnak.

 

- Egyrészt valóban azért döntöttem a Szentlőrinc mellett, mert ezáltal egy lépcsőfokkal én is feljebb kerülök, immár az NB II-ben futballozhatok. Másrészt jól ismerem a játékosok egy részét, a közeget, a körülményeket, ennek köszönhetően pedig szerintem többet ki tudok majd hozni magamból, mintha egy teljesen ismeretlen helyre mentem volna el. Ez egy új szint lesz a csapat számára. Nagyon sokat és keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy eredményesek legyünk a második vonalban: én nem azért jöttem ide, hogy kiessünk! Szerintem sok munkával és némi erősítéssel sikeresek lehetünk, tudunk majd pontokat szerezni, győzelmeket aratni. Az biztos, hogy én itt is meg akarom mutatni magam, fel szeretném magamra hívni a figyelmet, mert a célom továbbra is az, hogy minél magasabb szinten játsszak, s eljussak az élvonalba!

 

Örülünk, hogy visszatértél, Luka! Sok sikert kívánunk Neked szentlőrinci színekben!