Nagyon szépen megoldottuk a feladatot: ötöt lőttünk a vendégeknek!

Fotó: Fábián Laci/Szentlőrinc SE

Magabiztosan hoztuk hazai pályán a Bonyhád-Majos elleni bajnokit: az első félidőben kétgólos előnyre tettünk szert, de szerencsére nem álltunk le a folytatásban sem, és végül 5-0-ra győztünk!

 

Bár az időjárás nem volt túl kedvező, szurkolóink így sem hagyták magára a csapatot. A tabellán elfoglalt helyezéseknek, az erőviszonyoknak megfelelően az elejétől kezdve mi irányítottuk a mérkőzést, a mi akaratunk érvényesült, és nem is kellett sokat várni az első találatunkra: Rétyi passzát az utánpótlásunkban futballozó, mindössze 17 éves Major Péter váltotta gólra (1-0)! Továbbra sem lassítottunk, aminek meglett az eredménye, tíz perccel később ugyanis Rétyit buktatták a 16-oson belül, a megítélt büntetőből pedig csapatunk 24-ese magabiztosan lőtte a labdát a hálóba (2-0).

Az első félidőben több gól már nem született, a szurkolók közül viszont többen is megjegyezték a szünetben, hogy így kell folytatni, növelni kell még a különbséget, mert fontosnak tűnik a gólarány. Szerencsére tisztában voltak ezzel a fiúk is, akik tették a dolgukat, hátul jól zártak, elöl pedig kellően kreatívan, ötletesen, lendületesen futballoztak. Az 56. percben Németh Márk adott csodás passzt Novák Zsombornak, aki nagyon szépen lőtte a labdát a kapu bal oldalába (3-0), majd két minutummal később Major Péter adott gólpasszt Nováknak (4-0). Ebben az időszakban már nagyon egyoldalú volt a mérkőzés, ennek ellenére olykor elég durva volt a játék: a vendégek csapatkapitánya, Pál Achilles piros lapot is kapott. Előtte azonban még rá tudtunk tenni egy lapáttal, Németh Márk is feliratkozott ugyanis a góllövőlistára, beállítva az 5-0-s végeredményt.

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT 11. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Bonyhád-Majos 5-0 (2-0)

Szentlőrinc: Héninger – Keresztes Bence, Sághy, Tamás L. (Kiss-Szemán, 63.) – Grabant, Hleba (Kesztyűs, 63.), Medgyesi, Németh – Major (Cserneczky, 85.), Novák (Múcska, 72.), Rétyi (Ulrich, 72.). Edző: Szolga Gorán

Bonyhád-Majos: Hübner – Széles, Tamás Sz. (Rituper, 63.), Vető, Pál A., Kovács L. (Karaszi, 91.) – Nagy N., Mácsik, Simó (Keresztes Barna, 76.) – Sajnovics (Vukk, 76.), Lőrinc D. Vezetőedző: Csillag László

Gólszerzők: Major (14. perc), Rétyi (26. perc – 11-esből), Novák (56. és 58. perc), Németh (93. perc)

Kiállítva: Pál A. (94. perc)

 

A 11. forduló eredményei: Fehérvár II.–Nagykanizsa 1-5, Érd–MTK II. 5-3, Kaposvár–Iváncsa 1-2, Mohács–Dunaújváros 1-0, Dunaföldvár–Paks II. 2-3, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő–Szekszárd 0-3, PTE-PEAC–Ferencváros II. 1-0.