Nagyon várjuk vissza a pályára gólerős támadónkat!

Fotó: Kurdi József

Novák Zsombornak is nagyon kijött a lépés az első két fordulóban: rúgott egy gólt, és adott négy gólpasszt. Aztán jött egy bokasérülés, ami miatt nem számíthatunk rá, csatárunk azonban keményen dolgozik azért, hogy mihamarabb visszatérhessen.

 

Alaposan kivette a részét a jó rajtból csapatunk 23 éves támadója, Novák Zsombor. A Kaposvár elleni idegenbeli, majd az Érd elleni hazai bajnokin összesen öt pontot szerzett a „kanadai táblázaton”, hiszen lőtt egy gólt, és emellett kiosztott négy gólpasszt. A székesfehérvári mérkőzésre is úgy készült, hogy folytatja majd a jó sorozatát, ám közbejött egy sérülés.

– A meccset megelőző pénteki edzésen részleges bokaszalag-szakadást szenvedtem – emlékezett vissza Zsombor. – Ez közel két hete történt, azóta tart a rehabilitáció. Gyógytornázom, kondizok, úszom, és bízom benne, hogy nemsokára áttérhetek a futásra is. Nagyon remélem, hogy két-három héten belül ismét a pályán lehetek, és segíthetek a fiúknak.

Az biztos, hogy vele erősebbek vagyunk, elvégre egy vérbeli gólerős csatárról van szó: a 2022/2023-as évad őszi szezonjában még dunaújvárosi színekben 18 meccsen 12 gólig jutott, utána igazolt hozzánk az NB II-be. Jól ismeri a mezőnyt, tisztában van az erőviszonyokkal, hiszen a jelenleg a Dél-nyugati csoportban szereplő együttesek közül nagyon sokkal szemben pályára lépett már.

– Abban biztos vagyok, hogy a bajnoki cím legnagyobb esélyesei között kell számon tartani a Szentlőrincet! A legjobbak közé tartozunk, de mivel csak az első hely számít, bajnokok akarunk lenni, nagyon meg kell azért dolgoznunk, hogy ez sikerüljön is. A hétvégén sajnos pontokat veszítettünk a PEAC ellen: nem szabad, hogy ilyesmi még egyszer előforduljon, pont az ilyen meccseket kell behúzni, ezeken nem lehet bakizni! Egy-két mérkőzés persze óhatatlanul előfordul, azon kell dolgozni, hogy minimalizáljuk ezeknek a számát. Úgy érzem, jól igazoltunk, az érkezők nem csak jó játékosok, hanem remek karakterek is, ezért szerintem most sokkal összetartóbb csapat vagyunk, mint tavasszal. Mentálisan erősek vagyunk, nagyon fontos, hogy mindenkinek folyamatosan a cél lebegjen a szeme előtt! – tette hozzá Zsombor.

A cél pedig egyértelmű: első körben megnyerni az NB III. Dél-nyugati csoportját. Bízunk benne, hogy Zsombor mielőbb visszatér a pályára, és ott folytatja, ahol abbahagyta!