Nagyot harcoltunk a Gyirmót ellen, egy pont lett a jutalma

Döntetlennel zárta az idei szezont NB II-es csapatunk, amely a 2022-es esztendő utolsó bajnokiján a Gyirmót ellen hazai pályán nagyot küzdött, de sem nekünk, sem ellenfelünknek nem sikerült a kapuba találni.

 

Néhány órával a meccs előtt egy árva petákot sem adtunk volna azért, hogy lesz meccs. A vendég szektor előtti területet ugyanis jókora víz borította, s bizony hatalmas összefogásra volt szükség ahhoz, hogy a „Kis-Balaton” eltűnjön onnan a kezdésre.

De szerencsére eltűnt, megoldottuk ezt a feladatot, és az első félidő alapján úgy tűnt, a Gyirmót ellenit is megoldjuk. A mérkőzés első felében ugyanis több nagy gólszerzési lehetőségünk is volt az élmezőnyhöz tartozó vendégekkel szemben, de egyszer sem tudtuk a kapuba gyömöszölni a labdát. A szemfüles Szabó Máté, az immár 101 NB II-es bajnokinál tartó Rétyi Róbert (támadónkat köszöntöttük is a 100. alkalom kapcsán), valamint a nagyot szólózó Keresztes Bence is hiába próbálkozott, nem járt sikerrel. Ellenfelünk az első félidőben nem sok vizet zavart (már megint a víz…), elsősorban Herjeczki futballozott veszélyesen, de igazán nagy helyzetig ő sem jutott.

A mérkőzés második félideje már másképp alakult. A vendégek ebben a negyvenöt percben már sokkal nagyobb energiákat fektettek a támadásokba, ennek pedig meglett az eredménye: jóval többször jutottak el a kapunkig. Volt is néhány gólszerzési lehetőségük, de ziccert egyszer sem tudtak kialakítani, mert ezúttal végig nagyon jól koncentráltunk, szervezettek és stabilak voltunk hátul. Bár a 74. percben két friss támadót is pályára küldött vezetőedzőnk, Jeremiás Gergő, sajnos sem Mervó Bence, sem Miroszlav Grumics nem tudott eredményes lenni – ugyanakkor nem sok hiányzott ahhoz, hogy az egyik közös akciójuk során előbbi ziccerbe kerüljön…

A végeredmény 0-0 lett, így újabb egy ponttal gazdagodtunk. A mezőny számára befejeződött az idei szezon, jön a téli szünet, csapatunk 22 ponttal a 16. helyen áll. Szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy végig mellettünk voltak, éreztük a szeretetüket – tavasszal is számítunk rájuk!

 

MERKANTIL BANK LIGA, 20. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Gyirmót FC Győr 0-0

Szentlőrinc: Bese – Lénárt (Vidnyánszky, 66.), Keresztes, Tamás L., László D. (Kiss-Szemán, 86.) – Németh E., Havas – Szabó M. (Grumics, 74.), Daróczi, Rétyi – Filipovics (Mervó, 74.). Vezetőedző: Jeremiás Gergő

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi – Szegi, Csörgő V., Polgár, Hajdú – Kovács M., Vass Á. – Herjeczki (Pethő, 77.), Nagy P., Medgyes – Erdei. Vezetőedző: Csertői Aurél

 

Percről percre:

6. perc: Hársfalvinak passzolta vissza a labdát az egyik vendég védő, ám a játékszer megállt a vízben, Szabó Máté lecsapott rá, kapura is lőtte, de a kifutó kapus beleért, így szöglet következett.

18. perc: Medgyes ment el a bal oldalon, jól passzolt Herjeczkinek, aki 11 méterről kapura küldte a labdát – a lövésbe belelépett az egyik hazai védő, így szöglet lett a helyzetből.

20. perc: Németh Erik indult meg a kapu felé, majd futtából, 19 méterről a fölé lőtte a labdát.

26. perc: Szegi jobb oldalról érkező beadását Herjeczki perdítette a kapu fölé.

32. perc: Nagy Patrik durrantott kapura 18 méterről, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

35. perc: Herjeczki kapott jó labdát, jobbról befelé cselezett, majd 18 méterről ballal tüzelt – Bese nagy vetődéssel mentett a bal alsó sarok előtt.

39. perc: Majdnem megszereztük a vezetést! Daróczi csapta be a védőket a bal oldalon, bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd Rétyihez továbbított, aki balról, 10 méterről csak az oldalhálót találta el.

44. perc: Keresztes cselezte át magát gyönyörűen három védőn, ziccerbe került, ám 12 méterről a kapu jobb oldala mellé helyezett.

48. perc: László Dávid 24 méterről végzett el szabadrúgást, a labda a kapu közepébe tartott, így nem okozott gondot Hársfalvinak.

55. perc: A jobbról érkező beadással Erdei fejét keresték, a labda a jobb alsóba tartott, de Bese résen volt.

56. perc: Bal oldali szabadrúgást követően Csörgőnél kötött ki a labda, aki 15 méterről ballal kapura szúrta, Bese azonban a jobb alsónál megfogta.

74. perc: Kecsegtető pozícióból végezhettünk el szabadrúgást: Szabó Máté állt a labda mögé, és 21 méterről nem sokkal tévesztette el a jobb felső sarkot.

82. perc: Medgyes indult balról befelé, 16 méterről tüzelt, a labda megpattant egy védőn, így a kapu bal oldala mellett ment ki szögletre.

 

A 20. forduló eredményei: Dorog–Kazincbarcika 1-2, Békéscsaba–PMFC 0-1, Budafok–Ajka 1-2, Mosonmagyaróvár–Tiszakécske 0-1, Csákvár–Szombathelyi Haladás 0-2, Nyíregyháza–ETO FC Győr 0-2, HR-Rent Kozármisleny–Soroksár 1-1, DVTK–Siófok 3-1, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–MTK 1-3.