Nagyot küzdöttünk a továbbjutásért, Rétyi góljával győztünk Csepelen!

Fotó: Kovácsevics Dusán/Szentlőrinc SE

Hátrányból fordítva győzött felnőtt csapatunk a MOL Magyar Kupa második fordulójában, a Csepel-Csep-Gól FC elleni 2-1-es sikerrel bejutottunk a következő körbe.

 

A Marcali elleni, 5-1-es sikerrel végződött vendégjáték után a MOL Magyar Kupa második fordulójában is idegenben léptünk pályára, a BLSZ I. osztályban szereplő Csepel-Csep-Gól FC-hez látogattunk. Sejtettük, hogy nem lesz könnyű dolgunk, a házigazdák ugyanis az előző szezonban bronzérmesek voltak, fiatal, tehetséges játékosok alkotják a keretüket, nálunk pedig sérülések okoznak problémát.

A mérkőzés első félideje abszolút nem a mi szánk íze szerint alakult. Nem sikerült nyomást helyezni a hazaiakra, nem tudtuk rájuk kényszeríteni az akaratunkat, amit a csepeliek ki is használtak: Torda révén a 43. percben megszerezték a vezetést. A szünetben reagált vezetőedzőnk, Pichler Gábor, aki két helyen is változtatott, Major Péter helyére Rétyi Róbert, Szabó Zalán helyére pedig Tamás László állt be. A második negyvenöt perc már jobban nézett ki, a 60. percben össze is jött az egyenlítés Keresztes Bence révén. A mérkőzés 80. percében büntetőhöz jutottak a hazaiak, de fiatal kapusunk, Nagy Szilveszter sikeresen hárítani tudott. Aztán amikor már úgy tűnt, hogy 1-1 lesz a végeredmény, jött Rétyi az utolsó pillanatban, és a harmadik körbe lőtte csapatunkat!

 

MOL MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ:

Csepel TC – Szentlőrinc 1-2 (1-0)

Csepel TC: Szűcs - Bende, Csabafi (Pásztor, 80.), Torda (Kristó, 46.), Németh Z. (Mészáros L., 65.), Zsivóczky-Pandel, Urbin, Csernák, Pesuth, Gere (Sükösd, 46.), Pócsa (Mészáros R., 65.). Vezetőedző: Zsivóczky-Pandel Gyula

Szentlőrinc: Nagy Sz. – Keresztes, Havas, Németh M. – Grabant (Kiss M., 96.), Medgyesi, Kesztyűs, Kiss-Szemán – Múcska (Cserneczky, 96.), Major (Rétyi, a szünetben) – Szabó Z. (Tamás L., a szünetben). Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Torda (43.), ill. Keresztes (60.), Rétyi (93.)