Ne legyen rövidzárlat – még egy apró se!

Hosszú út és nagyon kemény mérkőzés előtt áll NB II-es csapatunk, hiszen vasárnap a bajnokságot rosszul kezdő, mindössze egypontos Békéscsaba vendégei leszünk.

Eljutottunk oda, hogy az eddigi teljesítményünk alapján morfondírozhatunk a félig teli, vagy félig üres pohár esetén. Kétségtelenül remek dolog, hogy négy forduló után is veretlenek vagyunk, mindenkivel szemben felvettük a versenyt és volt esélyünk a győzelemre, ráadásul három meccsen is mi szereztünk vezetést! Ugyanakkor ott a bökkenő, hogy ennek ellenére egyiket sem tudtuk megnyerni, mindannyiszor hagytuk, hogy ellenfelünk egyenlítsen és pontot raboljon.

Mintha törvényszerű lenne, hogy kell jönnie egy 10-15 perces rövidzárlatnak. Nem törvényszerű! A folytatásban azon kell dolgoznunk, hogy ezek a megingások eltűnjenek, kilencven percen keresztül maximálisan koncentráljunk, szervezettek és masszívak maradjunk, és akkor jönni fog a győzelem. Remélhetőleg már most vasárnap, Békéscsabán!

– A Békéscsaba rosszul kezdte a bajnokságot, mindössze egy pontja van, ugyanakkor ki-ki meccseket játszottak minden ellenfelükkel – beszélt leendő ellenfelünkről Marián Sluka, csapatunk vezetőedzője. – A Haladás elleni mérkőzés sem volt egyértelmű. A csabaiak széles kerettel rendelkeznek, tudnak rotálni, ráadásul hazai pályán erősek, úgyhogy biztosan nagyon nehéz meccs elé nézünk. De nekünk nem is az ellenféllel kell foglalkoznunk, hanem a saját játékunkkal! Továbbra is koncentráltan, szervezetten kell futballoznunk, valamint felhívtam a játékosaim figyelmét arra, hogy a pálya minden területén racionális döntéseket kell hozniuk!

Az biztos, hogy az utóbbi napok erőltetett menetében nagyon fontos lesz, melyik csapat bírja jobban szusszal, melyiknél sikerül jobban a frissítés, hol szélesebb a rotációs lehetőség. A múlt vasárnap a jelenleg negyedik helyezett ETO FC Győr vendégei voltunk, utána szerdán Kaposváron fogadtuk a most harmadik (akkor éllovas) Nyíregyházát, majd vasárnap Békéscsabán lépünk pályára, ami 350 kilométeres utazást jelent – de nincs mese, bírni kell a strapát!

Érdekesség a bajnokság eddig eltelt szakaszával kapcsolatban, hogy négy fordulót követően még hét csapat veretlen, köztük vagyunk mi is: Nyíregyháza, ETO FC Győr, Szolnok, Szombathelyi Haladás, DVTK, Szentlőrinc, Siófok. Ugyanúgy hét csapat nyeretlen is, s mi ebben a mezőnyben is ott vagyunk: Szentlőrinc, Siófok, PMFC, Ajka, Soroksár, Békéscsaba, Tiszakécske. Bízunk benne, hogy vasárnap estére kikerülünk az utóbbi hetesfogatból!

Az 5. forduló programja (augusztus 22–23.): Békéscsaba–Szentlőrinc (augusztus 22., vasárnap, 19.00), PMFC–Ajka, III. Ker. TVE–Szombathelyi Haladás, Nyíregyháza–Budaörs, Budafok–Dorog, ETO FC Győr–Soroksár, Kecskemét–Csákvár, Siófok–Vasas, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Tiszakécske, Szolnok–DVTK.