Négy lőtt gól, szép akciók, ziccerek – élvezetes meccsen győztünk!

Fotó: Kurdi József

Győzelemmel mutatkozott be hazai pályán felnőtt csapatunk az NB III. Dél-nyugati csoportjában: az Érd elleni bajnokin az első és a második félidőben is lőttünk két-két gólt, emellett jó néhány ziccert kihasználatlanul maradt.

 

Jó volt látni, hogy szurkolóink a harmadosztályban is mellettünk vannak, a szerda délutáni időpont ellenére is sokan jöttek ki a sporttelepre, hogy megnézzék csapatunk hazai szezonrajtját. Leszögezhetjük: aki látta a meccset, biztosan nem ment haza csalódottan!

Az első fél órában, fogalmazzunk így, kerestük a fogást az ellenfélen, ebben az időszakban még nem igazán tudtunk veszélyesen futballozni. Jött azonban egy pontrúgás, a szöglet után pedig Tamás László gólt fejelt (1-0) – az első találat pedig, akárcsak a kaposvári bajnokin, jócskán megkönnyítette a dolgunkat. Beindult a henger, nem sokkal később Rétyi Róbert révén már duplázhattunk volna, ám kimaradt a ziccer, aztán Novák Zsombor püffölte a labdát a jól védő Kertész Ferencbe. Már-már úgy tűnt, marad az egygólos előnyünk a szünetre, amikor Kesztyűs Máté hajszálpontos beívelését követően Novák Zsombor ragyogóan fejelt a jobb alsóba, s máris kettővel mentünk (2-0). Tegyük hozzá rögtön: teljesen megérdemelten!

A második félidő elején próbálkoztunk távolról és közelről is, de egy ideig csak nem akart megszületni a harmadik gólunk. A 67. percben aztán gyönyörű, lendületes akciót vittek végig a fiúk, amelynek a végén Kiss Krisztián talált a hálóba – ezzel gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést (3-0). Az érdiek becsületére váljék, hogy ebben a helyzetben sem adták fel, mentek előre, aminek meglett az eredménye, Monori révén ugyanis szépíteni tudtak (3-1).Két perccel később Rétyi Róbert, majd Szabó Zalán is betalálhatott volna, Kertész azonban bravúrosan védett, ám így sem úszta meg a negyediket! Ha nem megy közelebbről, megy az egy kicsit távolabbról, gondolta Rétyi, aki nagyon szép góllal zárta le ezt a találkozót (4-1).

A lefújás után vastapsot kapott csapatunk a szurkolóktól, abszolút megérdemelten: nagyon jó produkcióval rukkoltak elő a srácok. Így tovább!

 

 

NB III. DÉL-NYUGATI CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Szentlőrinc – Érdi VSE 4-1 (2-0)

Szentlőrinc: Héninger – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Németh M. (Kiss-Szemán, a szünetben) – Medgyesi (Major, 90.), Havas (Ulrich, 60.), Kesztyűs – Kiss K., Novák (Szabó Z., 73.), Rétyi (Cserneczky, 90.). Vezetőedző: Pichler Gábor

Érdi VSE: Kertész – Juhász, Horváth B., Fülöp N., Németh G. (Szabó R., a szünetben) – Farkas (Kincses, 65.), Morvai, Göblyös (Csoma-László, 90.), Pintér – Pál Sz. (Kürti, a szünetben), Monori (Révész, 90.). Vezetőedző: Ebedli Zoltán

Gólszerzők: Tamás L. (30.), Novák (41.), Kiss K. (67.), Rétyi (88.), ill. Monori (75.)

 

A 2. forduló eredményei: Szekszárd–Bonyhád-Majos 0-2, Paks II.–MTK II. 4-3, Nagykanizsa–Iváncsa 0-0, Dunaföldvár–Dunaújváros 3-2, Gárdony–Mohács 6-1, PTE-PEAC–Kaposvár 1-1, Fehérvár II.–Ferencváros II. 1-0.