Nekünk állt a zászló, mégis kikaptunk

Nagyon fájó vereséget szenvedett felnőtt csapatunk az NB II. 10. fordulójában: remekül játszottunk a Nyíregyháza ellen, a hajrához közeledve a vezetést is megszereztük, ám az utolsó percekben két gólt is kaptunk, s ezzel elbuktuk a meccset.

 

 

Jó volt nézni csapatunkat a Nyíregyháza elleni bajnoki első félidejében. A Kaposváron megrendezett mérkőzés első negyvenöt perce abszolút a mi szájízünk szerint alakult: türelmesen, koncentráltan futballoztunk, ritkán veszítettük el a labdát, ennek köszönhetően alig volt ellenfelünknél a játékszer. Domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, csak egyvalami hiányzott, de az nagyon, a gól! Betalálhatott volna Törőcsik és Harsányi is, ám egyiküknek sem sikerült a kapuba gyömöszölnie a labdát.

A szünet után az addig kizárólag bekkelő Nyíregyháza feljebb lépett, bátrabban támadott, s a második félidő már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott. Akadt helyzet itt is, ott is, de sokáig senki sem talált a kapuba. A 80. percben azonban megtört a jég, a két perccel korábban beállt Torvund Alexander kiváló ütemben indította Sili Lukát, aki beszáguldott a 16-oson belülre, s bár lövését védte Fadgyas, a kipattanó labdát Kondor bevágta.

Nagyon örültünk, úgy tűnt, meglesz a meccs!

Aztán jött a hidegzuhany. Nem is egyszer, kétszer.

Három perccel a gólunk után Nagy Barnabás szabálytalankodott a 16-oson belül, a vendégek büntetőt lőhettek. Slakta mindent megtett, védte a tizenegyest, de a labda visszakerült Papp elé, aki a ziccert már nem hibázta el. Az egyenlítés nem szegte kedvünket, mentünk tovább, próbáltunk újabb gólt szerezni, s erre meg is volt a sanszunk – Lehoczky azonban nem tudta a kapuba fejelni a labdát. Nem úgy a túloldalon Jánvári, aki egy szögletet követően betalált, s ezzel megnyerte a meccset a Nyíregyházának.

 

 

Szentlőrinc–Nyíregyháza 1-2 (0-0)

Labdarúgó NB II., 10. forduló. Kaposvár, 200 néző. Vezette: Radványi Ádám. Szentlőrinc: Slakta – Czuczi, Havas, Keresztes, Forgács – Törőcsik (Torvund, 78.), Hleba, Kapronczai (Lehoczky, 89.) – Sili, Kondor, Harsányi (Nagy B., 74.). Vezetőedző: Marián Sluka. Nyíregyháza Spartacus FC: Fadgyas – Papp, Fodor, Jánvári, Svedyuk – Papucsek – Kalocsai, Ötvös (Györgyi, 79.), Kártik (Farkas, a szünetben), Hamed – Hornyák (Gyurján, 87.). Vezetőedző: Gálhidi György.

14. Harsányi ívelte balról kiválóan a kapu elé a labdát, Törőcsik óriási helyzetben 6 méterről a bal kapufa mellé fejelt.

21. perc: Kondor fordult remekül kapu felé a középpályán, jó ütemben indította a bal oldalon felfutó Harsányit, aki 10 méterről lőtt, Fadgyas azonban védett.

23. perc: Törőcsik tüzelt jobbról, ígéretes helyzetből, jónak tűnt a lövés, ám az egyik védő blokkolt, így szöglet következett.

58. perc: Ötvös szabadrúgásból, 22 méterről a felső léc fölé bombázott.

60. perc: Egy felívelés után Papucsek csúsztatott, a labda a jobb kapufa mellett hagyta el az alapvonalat.

64. perc: Sili ollózva próbálkozott 6 méterről, a védők azonban mentettek.

68. perc: Hamed került ordító gólhelyzetbe, de kissé balról, 10 méterről nem találta el a kaput sem.

80. perc: Torvund futtatta meg kiválóan Silit, aki jobbról, 13 méterről lőtt, Fadgyas kiütötte a labdát, ami épp Kondor elé került, ő pedig 5 méterről nem hibázott (1-0).

83. perc: Nagy Barnabás szabálytalankodott a 16-oson belül Györgyivel, Radványi büntetőt ítélt. A tizenegyest Papp végezte el, lövését Slakta védte, ám a labda pont a nyíregyházi védő elé került vissza, aki 5 méterről a kapuba vágta (1-1).

89. perc: Sili emelte jobbról középre a labdát, a másodpercekkel korábban beállt Lehoczky 7 méterről fejelt centikkel a jobb kapufa mellé.

92. perc: Bal oldali szögletet követően Jánvári fejelt 6 méterről a kapu bal oldalába (1-2).

 

További eredmények: Gyirmót FC Győr–Vasas 2-0, Budaörs–Soroksár 1-0, Szeged-Csanád Grosics Akadémia–DEAC 2-1, Szolnok–Ajka 1-0, Siófok–Kaposvár 1-2, Szombathelyi Haladás–Dorog 1-2, Csákvár–ETO FC Győr 1-3, Békéscsaba–Kazincbarcika 1-3. A DVSC–PMFC mérkőzés ma 20 órakor kezdődik.